Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παραχώρηση ακινήτου για ιερό σκοπό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εκκλησία δίνει τμήμα οικοπέδου

στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για

την ανέγερση νηπιαγωγείου

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα της Πεύκης, μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς-Αμαρουσίου-Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Δημ. Φωκιανού.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Κωνσταντόπουλος και Ευαν. Βατσακλή Παπαδημούλη καθώς και η Πρόεδρος του ΠΕΑΠ κα Βασ. Νικολαροπούλου. 
Οι δυο πλευρές είχαν συνεργασία επί του θέματος της παραχώρησης του 50% εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στην οδό Σωκράτους 2 (συμβολή οδών Ελ. Βενιζέλου και Υψηλάντου), που ανήκει στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα Πεύκης. Το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου.

Το σύνολο του οικοπέδου (700 τετραγ. Μέτρων), προορίζεται για την ανέγερση Νηπιαγωγείου. Έχει ήδη ιδρυθεί το 6ο Νηπιαγωγείο  Πεύκης-διθέσιο, ολοήμερο – και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή, η καταλληλότητα του οικοπέδου. Υπάρχει, επίσης, δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων(ΟΣΚ) για την διενέργεια μελέτης κατασκευής του Νηπιαγωγείου και για την ανέγερση του.

Ο Μητροπολίτης συναίνεσε στην παραχώρηση της χρήσης, για τις ανάγκες των νηπίων του Δήμου και επίκεινται οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη συνεργασία Δήμου και Εκκλησίας, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τους δοκιμαζόμενους πολίτες. Ο Δήμος δια του Δημάρχου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο, που αφορούν βεβαίως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ