Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μαθητές με ανησυχίες για την πόλη τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη αντιπροσωπείας

του 1ου Γυμνασίου στο

Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου.

Οι μαθητές παρουσίασαν στον Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο την έρευνα που έχουν διεξάγει σχετικά με ερωτήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και Προέδρους που τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου να τους δώσουν απαντήσεις σχετικά με το δήμο και τις υποδομές των σχολείων της πόλης.
Ο Δήμαρχος έδωσε ιστορικά στοιχεία για το δήμο, ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της μεταφοράς του αμαξοστασίου των απορριμματοφόρων της πόλης από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης, θύμισε την εκδήλωση «Τελευταίο Θρανίο» με τα νεανικά συγκροτήματα της πόλης στην πλατεία και δήλωσε ότι προσεχώς θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις που θα αφορούν τη νεολαία του Δήμου.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας των παιδιών αναδείχθηκε το συμπέρασμα ότι οι μαθητές είναι ευχαριστημένοι που ζουν στο Ηράκλειο καθώς είναι ένα προάστιο με αρκετό πράσινο, είναι κοντά σε σημαντικούς οδικούς άξονες και αισθάνονται ασφαλείς.
Στην ερώτηση των παιδιών προς τον κ. Βλασσόπουλο, γιατί θεωρεί ότι οι δημότες τον επέλεξαν για δήμαρχο, απάντησε ότι κατά τη γνώμη του δεν ψηφίζουν ένα πρόσωπο αλλά μια ομάδα ανθρώπων των οποίων το όραμα πιστεύουν, μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον για την πόλη και εμπιστεύονται για να υλοποιήσει μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουν.
Στην ερώτηση των παιδιών σχετικά με το αν θα διατηρηθεί το δημοτικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος απάντησε ότι όλοι θέλουν το ραδιόφωνο της πόλης καθώς αποτελεί μια ελεύθερη φωνή και έκφραση αλλά οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν τη συνέχιση της λειτουργίας του καθώς δεν έχει καθόλου έσοδα. Όπως δήλωσε η οικονομική κατάσταση του δήμου αναγκάζει τη διοίκηση να βάλει προτεραιότητες και οι προτεραιότητες του δήμου στην παρούσα φάση είναι η κοινωνική πολιτική και η καθαριότητα της πόλης.
Όταν οι μαθητές ρώτησαν για την πρόταση αναμόρφωσης του οικοδομικού τετραγώνου 216 ο Δήμαρχος εξήγησε ότι εκτός από το ότι η πρόταση που μελετάται αφορά την δημιουργία κολυμβητήριου και αναψυκτηρίου στο χώρο που βρίσκεται το ετοιμόρροπο κτίριο καθώς και ενίσχυση του πρασίνου. Ξεκαθάρισε δε ότι για όποια επέμβαση γίνει θα προηγηθεί διαβούλευση επί της πρότασης που θα καταθέσει η δημοτική αρχή.

Ενημέρωση για σχολεία και καθαριότητα
Όσον αφορά τις υποδομές των σχολείων ο Δήμαρχος έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Πασχάλη Γονατά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι πόροι που προορίζονται για κτίρια και εκπαιδευτικό υλικό έρχονται από το αρμόδιο υπουργείο και ο δήμος έχει περιορισμένες δυνατότητες επίλυσης θεμάτων υποδομής. Όπως είπε οι σχολικές επιτροπές καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων που περιλαμβάνουν τις ΔΕΚΟ, τη γραφική ύλη, το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο κλπ.
Για την καθαριότητα στην πόλη ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης ο οποίος αφού τόνισε ότι η καθαριότητα μας αφορά όλους και θέλει αλλαγή νοοτροπίας από τον καθένα μας, προέτρεψε τους μαθητές να ενεργοποιηθούν οι ίδιοι. Όπως τους είπε χαρακτηριστικά «ο δήμος είμαστε εμείς». Είπε ότι η διεύθυνση περιβάλλοντος κινήθηκε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των δημοτών, της επικοινωνίας των δημοτών με την υπηρεσία μέσα από τη δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτημάτων που σύντομα θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να υποβάλλουν και οι ίδιοι τα αιτήματα τους ηλεκτρονικά και να λαμβάνουν ενημέρωση για την πορεία επίλυσης τους, την αναδιοργάνωση της καθαριότητας και την διαχείριση των απορριμμάτων. Ενημέρωσε επιπλέον, ότι ο νέος κανονισμός καθαριότητας είναι ήδη στην ιστοσελίδα του δήμου και οι δημότες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους πάνω σε αυτό. Ο Δήμος Ηρακλείου είναι από τους πρώτους που εφάρμοσαν τη νέα νομοθεσία σχετικά με τα αδέσποτα ζώα και έχουν ήδη προχωρήσει, στειρώσεις, εμβολιασμοί, τοποθέτηση τσιπ αλλά και υιοθεσίες αδέσποτων ζώων. Απαντώντας σε ερώτηση των μαθητών για τους παράνομους μετανάστες ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι η δημοτική αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει μόνο σε ότι αφορά το παραεμπόριο και για περαιτέρω επεμβάσεις να ενημερώνει την αστυνομία.

Αίτημα για ποδηλατόδρομους
Σχετικά με το αίτημα των παιδιών για ποδηλατοδρόμους ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ένωση του Ηρακλείου με τον άξονα Φάληρο – Κηφισιά ενώ για την ονομασία μιας οδού ως «Αρετής» τιμής ένεκεν για τον Ηρακλή που την επέλεξε είπε ότι η επιτροπή ονοματοδοσίας που γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να φέρει μια τέτοια πρόταση σε επόμενη συνεδρίαση.
Ο Αντιδήμαρχος παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού Δημήτρης Μπούκης ενημέρωσε ότι είναι κοντά στα θέματα των σχολείων και φροντίζει για τις ανάγκες ενώ ενημέρωσε και για τις αθλητικές δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα σχολεία. Κατέληξε λέγοντας στα παιδιά ότι τα σχολεία είναι δικός τους χώρος, το «σπίτι» τους και πρέπει να τον προφυλάσσουν και να τον φροντίζουν από βανδαλισμούς και καταστροφές. Αναφορικά με ελλείψεις που επεσήμαναν τα παιδιά για το σχολείο τους η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δέσποινα Ασμακλή τόνισε ότι οποιοδήποτε αίτημα έρχεται στη σχολική επιτροπή για τις ανάγκες και τις ελλείψεις των σχολικών μονάδων ικανοποιείται αρκεί να ενημερώνεται το γραφείο της επιτροπής.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ