Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεχίζεται η δράση ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

“Κάθε Τρίτη

Βγαίνουμε Άλιμο”

και το χειμώνα

Η συνέχεια της δράσης «Κάθε ΤΡΙΤΗ, Βγαίνουμε Άλιμο» αποφασίστηκε σε σύσκεψη των καταστηματαρχών που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της δράσης, με το Δήμαρχο Αλίμου, κ. Θάνο Ορφανό την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Οδυσσέας Κορακίδης που μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους Ρωξάνη Αμοιρίδου και Άρη Τάγκαλο είχαν την επιμέλεια υλοποίησης της πρώτης φάσης.
Οι καταστηματάρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και ζήτησαν περισσότερη προβολή της δράσης, ενώ ο κ. Ορφανός στο σύντομο χαιρετισμό του ζήτησε να στηρίξουν όλοι αφενός τα καταστήματα της πόλης, προτιμώντας τα για τις εξόδους τους, αφετέρου τους πολίτες παρέχοντας τους υπηρεσίες και προϊόντα σε προσιτές τιμές.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να ενταθεί η ενημερωτική καμπάνια του Δήμου με διανομή ενημερωτικού υλικού και παράλληλη πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις αγορές του Δήμου μαζί με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωσης και προβολής της δράσης.
Ενημέρωση υπήρξε επίσης από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αντίληψης Ανδρέα Κονδύλη και για την «κάρτα του Δημότη» που απευθύνεται στο σύνολο των καταστημάτων (εμπορικά, διασκέδαση, εστίαση, υπηρεσίες κλπ) και θα παρέχει προσφορές προς τους Δημότες Αλίμου όλες τις ημέρες. 
Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση συμμετοχής των καταστημάτων στη 2η φάση της δράσης και θα βγει σχετική ανακοίνωση από το  Δήμο για την ημερομηνία έναρξης.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης
Με το τέλος του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η πιλοτική εφαρμογή της δράσης  «Κάθε ΤΡΙΤΗ, βγαίνουμε Άλιμο».
Η πρωτότυπη αυτή δράση του Δήμου Αλίμου που ξεκίνησε, την Τρίτη 10 Ιουλίου, προσέφερε κάθε Τρίτη στα καφέ, μπαρ και εστιατόρια του Αλίμου που συμμετείχαν, τον καφέ με 2 ευρώ, το ποτό με 5 ευρώ και το φαγητό με 10 ευρώ κατ’ άτομο.
Προσέλκυσε δε μεγάλο ενδιαφέρον αφού από την αρχή εντάχθηκαν σε αυτό 36 καταστήματα της πόλης από τον χώρο της εστίασης, του καφέ και του ποτού από τα περίπου 50 που λειτουργούν.
Πολύ θετική ήταν και η αντίδραση των πολιτών όπου μπορούσαν πλέον σε πολύ προσιτές τιμές «κάθε ΤΡΙΤΗ», να βγαίνουν στην πόλη τους χωρίς να φοβούνται ότι ο καφές, το ποτό ή το φαγητό θα τους κοστίσουν αρκετά.
Χαρακτηριστικό της αποδοχής που έτυχε η πρωτοβουλία ήταν τόσο η ένθερμη στήριξη της από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία ευχαριστεί ιδιαιτέρως ο Δήμος για την ενημέρωση των πολιτών, όσο και η ανταπόκριση από μεγάλα Μ.Μ.Ε.
Τέλος μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στο Facebook, όπου μέσα σε ελάχιστο χρόνο σχεδόν 1000 μέλη μαζεύτηκαν στο αντίστοιχο γκρουπ ενημέρωσης για την πρωτοβουλία, ενώ ο χάρτης με τα καταστήματα που συμμετείχαν είχαν σχεδόν 1600 μοναδικές προβολές στο ίντερνετ.
Το «κάθε ΤΡΙΤΗ, βγαίνουμε Άλιμο» αποδείχτηκε ένα όμορφο πείραμα που ξεκίνησε δειλά δειλά μέσα στο καλοκαίρι και τείνει να γίνει ένας νέος «θεσμός» στην διασκέδαση της πόλης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ