Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που εντάχθηκαν στην επιδότηση τροφείων ζητούν και χρήματα από γονείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους ζητούν να

πληρώσουν την… επιδότηση

Aυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες γονιών που καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά που προκύπτει στο κόστος ανά επιδοτούμενο παιδί μετά το τελευταίο κούρεμα που έγινε στο voucher των επιδοτούμενων δημοτικών και ιδιωτικών δομών.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, τέτοιου είδους κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι εντάχθηκαν μεν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αλλά ζητούν τώρα από τους γονείς να πληρώσουν επιπλέον τροφεία, καθώς διαπιστώνουν μεγάλη απόκλιση από την αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν υπάρχει υποχρέωση για επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, καθώς το ποσό για το κόστος των υπηρεσιών για κάθε παιδί καλύπτεται  από το ΕΣΠΑ. Μεταξύ των περιπτώσεων που έχουν προβεί σε καταγγελίες υπάρχουν και γονείς οι οποίοι έχουν κληθεί να καταβάλλουν μέχρι και 400 ευρώ το χρόνο προκειμένου να έχουν τα παιδιά τους πλήρη διατροφή. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις. 
Οι γονείς έχουν προβεί και σε αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδώσει άμεσα πόρισμα στο οποίο θα στοιχειοθετούνται οι λόγοι για τους οποίους δε θα πρέπει να δεχθούν τους εκβιασμούς οι γονείς για  να καταβάλλουν συμπληρωματικά ποσά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ