Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου προς τους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

“Να υποστηρίξουμε την προσπάθεια

αποκατάστασης του  Αγίου Δημητρίου”

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζοντας την προσπάθεια της εκκλησίας για τη στερέωση και αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμαρουσίου απευθύνει πρόσκληση να συμβάλουμε ο καθένας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του στην υλοποίηση του έργου, συνεισφέροντας στο λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου στην Εθνική Τράπεζα για το σκοπό αυτό.      

Ο ιστορικός ναϊσκος, μνημείο του 15ου αιώνα με τοιχογραφίες του ίδιου αιώνα συνδεδεμένος με τη θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου έχει άμεση ανάγκη από εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί φάρο πολιτισμού και για τις επόμενες γενιές.            
Η μελέτη για τη στερέωση και αποκατάστασή του είναι έτοιμη με ενέργειες του Εκκλησιαστικού Συμβούλιου του Ενοριακού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Επίσης το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου έχει τη φροντίδα για την υλοποίησή της μελέτης σε συνεργασία με την Ομάδα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πεύκης.
Το συνολικό ποσόν για τη χρηματοδότησή της ανέρχεται σε 232.000 ευρώ, ενώ αυτό που απαιτείται για την υλοποίηση της αρχικής φάσης των εργασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η στατική κατάσταση του μνημείου φθάνει τα 70.000 ευρώ.        
Όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε στη συντήρηση του ιστορικού μνημείου για την πόλη του Αμαρουσίου μπορείτε να καταθέσετε το ποσόν που επιθυμείτε στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας για την Ερανική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου:  107/ 558015 / 36 ΙΒΑΝ GR 8001101070000010755801536
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμμή Δημότη Δήμου Αμαρουσίου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 15321    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ