Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεργασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την ΕΛΟΔΙ

Δημοσιεύθηκε

στις

Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών

για τον σακχαρώδη διαβήτη

Στο πλαίσιο της  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σακχαρώδη διαβήτη, πραγματοποιήθηκε  τo μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, συνάντηση  για την  υπογραφή συμφωου προσφοράς μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Κατά τη διάρκειά της υπεγράφη  το Σύμφωνο Προσφοράς μεταξύ του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλη Ζορμπά, και του Προέδρου Δ.Σ. της ΕΛΟΔΙ, κ. Δημήτρη Συκιώτη, με το οποίο εγκαινιάστηκε  η  διμερής συνεργασία του Δήμου με την ΕΛΟΔΙ, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το  σακχαρώδη διαβήτη ο οποίος  βάσει στοιχείων, αφορά στο 10% περίπου του ελληνικού πληθυσμού.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής καλωσόρισε τον κ. Συκιώτη και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκκίνηση της διμερούς συνεργασίας. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα κινητοποιηθεί και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις έτσι ώστε να επιτευχθεί η συνεχής και η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη. Τόνισε πως με την πρόσθετη Ιδιότητά του ως Ιατρός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και γνωρίζει πως η έγκαιρη διάγνωση διασφαλίζει καλύτερη αντιμετώπιση και ποιότητα ζωής για τα άτομα με διαβήτη. 
Ο κ. Συκιώτης ευχαρίστησε τον κ. Ζορμπά για τη θερμή και άμεση ανταπόκρισή του και τόνισε ότι η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών της Αγίας Παρασκευής για τη «μάστιγα του αιώνα». Συμπλήρωσε ότι η εκστρατεία περιλαμβάνει διαλέξεις σε Σχολεία, ΚΑΠΗ, κ.λ.π, την δωρεάν διάθεση σε επιλεγμένα σημεία του διμηνιαίου περιοδικού της ΕΛΟΔΙ και την έκδοση «Κάρτας Διαβήτη» με την οποία οι κάτοχοι-Άτομα με Διαβήτη δικαιούνται εκπτώσεως σε συνεργαζόμενα καταστήματα.
Παρόντες επίσης στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ελένη Δάβαρη και κα Ελευθερία Παπαδοπούλου, ο Εντεταλμένος Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Κωνσταντακόπουλος και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής κα Χατζοπούλου.

  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ