Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκστρατεία καθαρισμού του Κηφισού

Πολίτες όλων των ηλικιών, εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς ένωσαν την Κυριακή 27 Μαΐου  τις προσπάθειες τους για τον καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια του ποταμού Κηφισού.
Ήταν μια εκστρατεία του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο ΣΚΑΙ

Στο τέρμα της οδού Μυρτιάς, στις Αδάμες, δίπλα από τις όχθες του Κηφισού, στην Άλφα ζώνη Προστασίας, σήμερα δεσπόζει ένας χώρος πρασίνου. 
Στις 10 το πρωί, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, ξεκίνησαν πεζοπορία μέσα στον ποταμό, φορώντας γαλότσες και γάντια και κρατώντας σακούλες για να καθαρίσουν την κοίτη του, για να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του. Ο ποταμός παραμένει ζωντανός και με πλούσια βιοποικιλότητα, καθώς ερευνητές από το ελληνικό κέντρο θαλασσίων ερευνών εντόπισαν πριν από δύο χρόνια είδη ψαριών στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του Κηφισού. « Η ανταπόκρισή των πολιτών στο κάλεσμα μας για τον καθαρισμό του Κηφισού είναι ένα σημαντικό γεγονός με πολλά μηνύματα προς την κοινωνία. Για την πόλη μας, το περιβάλλον αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει όλοι, από όποια πλευρά κι αν βρίσκονται, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και η Κυβέρνηση να ασκήσει για τον Κηφισό περιβαλλοντική και όχι εισπρακτική πολιτική. Όλα τα αυθαίρετα στη ζώνη προστασίας του Κηφισού θα κατεδαφιστούν όταν τελεσιδικίσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Οι βιομηχανίες πρέπει να απομακρυνθούν, αφού δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες τους και οριοθετηθούν χώροι υποδοχής τους. Οι νόμοι υπάρχουν αρκεί όμως να εφαρμόζονται. Ο ποταμός καθαρίζει και αξίζει την προστασία για το περιβαλλοντικό μέλλον της Αττικής».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ