Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ένα φωτεινό παράδειγμα σε μια δύσκολη εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

τίμησε αριστούχο μαθητή 

για τη διάκριση του στο MIT

Τιμητικό έπαινο στον αριστούχο μαθητή της Γ’ τάξης του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου Λάμπρο Τσόντζο, το μοναδικό Έλληνα που διακρίθηκε μεταξύ των 100 επιτυχόντων παγκοσμίως στο Μ.Ι.Τ. ((Massachusetts Institute of Technology) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απένειμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.

Ο αριστούχος μαθητής πριν από δύο μήνες συμμετείχε σε ειδικές εξετάσεις Πανεπιστημίων των Η.Π.Α. που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα. Μετά τη διάκριση του από το Μ.Ι.Τ. έλαβε και την επίσημη πρόσκληση του Πανεπιστημίου, προκειμένου να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός, με ιδιαίτερη προτίμηση στην αεροναυπηγική επιστήμη. Παράλληλα, συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα μπάσκετ Αμαρουσίου, ενώ στο παρελθόν είχε συμμετοχές και με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.        
O κ. Πατούλης υποδεχόμενος το Λάμπρο Τσόντζο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του, καθώς η διάκριση μέσα από την προσπάθεια του στο διεθνώς αναγνωρισμένο Μ.Ι.Τ., μας κάνει περήφανους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία.
« Θέλουμε μέσα από τη δική του αξία, τη δική του προσπάθεια, τη δική του επιτυχία να πούμε σε όλους τους μαθητές της πόλης μας, αλλά και σε όλους τους Έλληνες μαθητές ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε οι αξίες πρέπει να αναγνωρίζονται, αλλά κυρίως να γίνονται φάροι για να μπορέσουν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους, δείχνοντας ότι στη δύσκολη εποχή που περνά η χώρα μας μπορούμε και αξίζουμε κάτι περισσότερο από αυτό που ζούμε”.
“Στην προσπάθεια του Λάμπρου” –πρόσθεσε ο Δήμαρχος-  “βλέπουμε την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι οι Έλληνες, ώστε σε όλο τον κόσμο ο Ελληνισμός να τιμάται, όπως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου τιμά τον αριστούχο μαθητή του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου.”                  
Στη τιμητική διάκριση που απένειμε ο κ. Πατούλης στον Λάμπρο Τσόντζο, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου αναγράφεται:
“ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ στον ΤΣΟΝΤΖΟ ΛΑΜΠΡΟ για την επιτυχή εισαγωγή του στο κορυφαίο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο  Παγκοσμίως, Μassachusetts Ιnstitute of Τechnology Μ.Ι.Τ. που αποτελεί την αιχμή της καινοτομίας στην έρευνα και την τεχνολογία,με τις ευχές όλων μας , να τιμήσει το Μαρούσι και την Πατρίδα με το μυαλό και τη δουλειά του αφήνοντας τη δική του παρακαταθήκη στη διατήρηση του Ελληνικού Πνεύματος και Γνώσης”.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Λάμπρος Τσόντζος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την αναγνώριση της προσπάθειας του, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.      
Στην τελετή για τη βράβευση του Λάμπρου Τσόντζου παραβρέθηκε ο πατέρας του  κ. Χαράλαμπος Τσόντζος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Δημήτρης Σιψής, η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου Αμαρουσίου κα Μαρία Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/ βαθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Μάρκου, το μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δ/ βαθμιας Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κα. Λαμπρινή Παρμανίδου, καθώς και καθηγητές του από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου.                           

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ