Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχολή Γονέων για 14η χρονιά

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της υλοποιεί και εφέτος, για 14η χρονιά τη Πρόγραμμα της  Σχολής Γονέων.
Το εφετινό πρόγραμμα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας  και του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Η εκπαιδευτική διαδικασία, έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (Θεωρητικό μέρος, συζήτηση / ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις). Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί επιστήμονες στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Το Πρόγραμμα, απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε Εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης , σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες , εκπαιδευτικούς , ενήλικες τρίτης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στη Σχολή Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Την αίτηση μπορείτε να βρείτε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 16 Μαρτίου.                                                                    
Τα τμήματα λειτουργούν με τη συμμετοχή 18 έως 20 ατόμων.
Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νέας Ιωνίας, Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Βοσπόρου 121 στην Καλογρέζα και στα τηλέφωνα 2102777198 – 2102723675.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ