Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι Ινεπολίτες-Κασταμονίτες έκοψαν την πίτα τους

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τα σωματεία έχουμε ενωθεί σε μια αλυσίδα βοήθειας”

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, στην έδρα του συλλόγου στα Πευκάκια Νέας Ιωνίας.

Στη ζεστή αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκότσης, o Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Μανιάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Μπουρδούκος, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων της Νέας Ιωνίας και πλήθος μελών του Σωματείου.
Την εκδήλωση άνοιξε η παραδοσιακή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου με επικεφαλής τον κ. Σαραντίδη με κάλαντα και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Γιάννης Ηλιού, αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, υποσχέθηκε ότι μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει το έργο που έχει αρχίσει από την προηγούμενη τριετία με μεγαλύτερο κουράγιο. Στην συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των δράσεων των Ινεπολιτών το 2011.
“Θα ήθελα να συνεχίσετε να αγκαλιάζετε το Σωματείο μας με την παρουσία σας, τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας για να συνεχίσει να είναι το ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή μας και όχι μόνο. Ολες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού επιπέδου γίνονται σε μια περίοδο οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κρίσης, αλλά ευτυχώς για την κοινωνία μας υπάρχουν ακόμα δυνατοί οι οικογενειακοί δεσμοί, γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια αλλά πολλές φορές και φίλοι που είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη για να βοηθήσουν τον αδύναμο κρίκο τον Δικό τους Ανθρωπο” είπε ο κ. Ηλιού.
“Εχω την αίσθηση” συνέχισε “ότι και εμείς οι λεγόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού μέσα από τα Σωματεία και τους Συλλόγους έχουμε ενωθεί σε μια αλυσίδα βοήθειας και αλληλεγγύης και έχουμε γίνει καθένας ξεχωριστά ένας σταθερός και γερός κρίκος της”.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου και τον Δημαρχο για τον ηλεκτροφωτισμό του αγάλματος – έμβλημα για τους Ινεπολίτες- και τον προσκάλεσε να παρακολουθήσει από κοντά τη λειτουργία του Σωματείου.

Ένας νεαρός Πρωταθλητής-πρότυπο
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση ενός νεαρού πρωταθλητή που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους, του Γιάννη Σπανόπουλου, Παγκόσμιου Πρωταθλητή ποδηλασίας αλλά και αριστούχου στο Πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Γκότσης, αφού παρέδωσε αναμνηστική πλακέττα στον νέο Ινεπολίτη 4ης γενιάς πλέκοντας το εγκώμιο για τις επιτυχίες του, ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τα μέλη του Σωματείου και σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά κόβοντας ένα κομμάτι από την πίτα.
“Υπάρχει μια κρίση” είπε ο Δήμαρχος “που δημιουργεί ανασφάλεια, ιδίως στους κατοίκους του δήμου μας που κυρίως είναι άνεργοι, συνταξιούχοι, καταστηματάρχες και μισθωτοί”. Ευχήθηκε δε το Σωματείο να είναι ενεργό και να συνεχίσει να συμμετέχει στην ζωή της πόλης και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συμπαραστέκεται στους Συλλόγους και στα Σωματεία. Τέλος, έδωσε τα συγχαρητήρια του  στη διοίκηση του Σωματείου για το πλήθος των τμημάτων που λειτουργούν στο ιδιόκτητο κτίριό του.
Μετά τον Δήμαρχο, ανέβηκαν στο βήμα και οι υπόλοιποι επίσημοι που έκοψαν ένα κομμάτι της πίτας και ευχήθηκαν για την νέα χρονιά.
Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό τμήμα του Σωματείου που με επικεφαλής την δασκάλα κυρία Μπελεφάντη χόρεψαν Μικρασιάτικους χορούς κάτω από το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης υπήρχε πλούσιος μπουφές στο ισόγειο του Σωματείου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ