Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ημερίδα στο Δήμο Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συζήτηση για τα προβλήματα της παιδικής ηλικίας

Ημερίδα με θέμα «Προβλήματα κατά την παιδική ηλικία-Χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς», πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου, στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Άντζελα Αβράμπου, παρουσίασε τις κυριότερες κατηγορίες προβλημάτων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς και τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Αναπτύχθηκαν οι μέθοδοι αξιολόγησης μιας προβληματικής συμπεριφοράς, καθώς και τα κριτήρια καθορισμού συναισθηματικών και γνωστικών δυσκολιών. Επίσης, οι γονείς πληροφορήθηκαν για τους τρόπους που οι ίδιοι μπορούν να χρησιμοποιούν στην αναγνώριση συμπτωμάτων προβληματικότητας στα παιδιά.
Στο δεύτερο μέρος, το οποίο παρουσίασε η κλινική ψυχολόγος Νικολέττα Γεωργίου, αναλύθηκαν οι κυριότεροι ρόλοι των γονέων μέσα στην οικογένεια και η επίδραση τους στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Αναπτύχθηκαν τα χαρακτηριστικά των παιδιών σύμφωνα με την σειρά γέννησης τους, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν ανάμεσα στις αδελφικές σχέσεις. Τέλος δόθηκαν οδηγίες για αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, καθώς και κάποια χρήσιμα εργαλεία οριοθέτησης.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους δημότες.
Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η Διευθύντρια Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου, κα Ανδριάνα Αγαπητού, ψυχολόγος–οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αντίληψης, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ