Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηφόρου Μανδηλαρά

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, στην πρώην πλατεία Σκύρου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Νικηφόρου Μανδηλαρά, από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Κυριάκο Τσίρο και το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτη, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της οικογένειας Μανδηλαρά, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Απ. Κακλαμάνης και ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και τ. βουλευτής Συνασπισμού, κ. Μανόλης Γλέζος, οι οποίοι ήταν προσωπικοί φίλοι του αείμνηστου Ν. Μανδηλαρά.
Επίσης παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου και Νάξου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών  Νάξου, κ. Αντώνης Παπακωνσταντής, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε οτι «η προτομή του Ναξιώτη αγωνιστή που δολοφονήθηκε υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία, είναι παράλληλα και ένας φόρος τιμής σε όσους αγωνίζονται για δικαιοσύνη και δημοκρατία στην Ελλάδα, που διανύει για μια ακόμη φορά μια δύσκολη περίοδο».  Η πρώην πλατεία Σκύρου, μετονομάστηκε επίσημα, μετά την τελετή, σε πλατεία Νικηφόρου Μανδηλαρά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ