Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνεμος αισιοδοξίας φύσηξε στο Μουσείο Γουλανδρή

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ στην Κηφισιά η Πρόεδρος του Μουσείου κα Νίκη Γουλανδρή, η Αναπλήρωτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., κα Ράνια Αικατερινάρη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Ι. Τσιπουρίδης ανακοίνωσαν την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος:  «Αιολική Ενέργεια, Ο άνεμος στη ζωή μας».

Η ΔΕΗ δίνει την ευκαιρία σε 2.000 μαθητές να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την αιολική ενέργεια. Η ευαισθητοποίηση των νέων για τα προβλήματα του περιβάλλοντος μέσα από την αναζήτηση φιλικών λύσεων προς αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Στρατηγικής Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2011-Ιανουαρίου 2012 και απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος είναι μία διαδικασία πολλών σταδίων που ξεκινάει με τη γνώση και καταλήγει στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Σε λίγα χρόνια τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στο Γυμνάσιο θα κατέχουν θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με καταλυτική για το μέλλον σημασία. Οι γνώσεις που αποκτούν σήμερα θα επηρεάσουν σημαντικά αυτές τις αποφάσεις τους.
Όπως τόνισε η κα Γουλανδρή στον χαιρετισμό της: «Σήμερα …. επαναφέρουμε τον Θεό του Ανέμου, τον Αίολο, στην γενέτειρα χώρα του, την Ελλάδα τονίζοντας τη συμβολή της αιολικής ενέργειας στην κλονισμένη ισορροπία της ζωής, που τόσες Κοπεγχάγες και παγκόσμιες προειδοποιήσεις δεν κατόρθωσαν  να αντιμετωπίσουν. Η εκπαίδευση συνιστά έναν από τους μηχανισμούς με τους οποίους μια κοινωνία αναπαράγεται υπό την έννοια της κοινωνικής ένταξης των νέων ατόμων σε μια σειρά γνώσεων και δεξιοτήτων, βάση των οποίων θα καταστεί δυνατή η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.»
Η κα Αικατερινάρη στο χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, τόνισε τα ακόλουθα : «Όπως η δική μας γενιά έμαθε την καύση λιγνίτη, τη χρήση πετρελαίου και την πυρηνική ενέργεια ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, έτσι και οι επόμενες γενιές πρέπει να διασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την υιοθέτηση ενός ενεργειακού μοντέλου  που θα βασίζεται κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ορθολογική χρήση ενέργειας όπως και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και περιβαλλοντικών λύσεων.
Είναι πεποίθηση μας πως η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα αποτελέσει μεσοπρόθεσμα τη βάση για μακρά και σταθερή ανάπτυξη της χώρας, συμβάλλοντας στην επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού.
Πιστεύουμε ότι τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, θα γίνουν οι ενεργοί εκφραστές αυτού του οράματος, αυτής της μεγάλης αλλαγής στα ενεργειακά και καταναλωτικά μας πρότυπα».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ