Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Τίμησαν στο κτήμα Φιξ την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραγούδι και χορός από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Ηρακλείου

Τη δική τους ξεχωριστή νότα έδωσαν τα μέλη των πέντε Κ.ΑΠ.Η που λειτουργούν στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς και του Κ.Α.Π.Η του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Γενέθλια Γιορτή Μπύρας που διοργανώθηκε στο Κτήμα Φιξ και ήταν αφιερωμένη στην αδελφοποιημένη πόλη του Muhldorf. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έγιναν στο Κτήμα Φιξ ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής διοργάνωσε γιορτή για τη Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου) με την ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση των μελών και των έξι ανωτέρων ΚΑΠΗ που τραγούδησαν και χόρεψαν αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι τα χρόνια δεν μετρούν.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων επισήμανε : «Η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Όμως εσείς αποδεικνύετε με τη καθημερινή σας δράση μέσα από τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων ότι είστε από τα πιο ενεργά μέρη της κοινωνίας. Θέλουμε να είστε δίπλα μας ως ενεργοί πολίτες και να μας μεταδίδετε εμπειρίες και γνώσεις. Σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα μας, έχουμε ανάγκη τη δική σας ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να περιορίσουμε στο ελάχιστό τις απώλειες που μπορεί να έχετε. Θέλω να συνεχίσετε να μας δείχνετε το δρόμο με βάση τις αρχές και τις αξίες που είχατε σε όλη την πορεία της ζωής σας ως σήμερα και να ξέρετε ότι με τις καθημερινές μάχες που δίνουμε όλοι μαζί, είτε ως συμπολίτευση, είτε ως αντιπολίτευση, μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι για όλους εσάς»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Γιώργος Οικονομίδης σημείωσε: « Η 1η Οκτωβρίου ανακηρύχθηκε το 1990 από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Ένα χρόνο αργότερα ο Οργανισμός προχώρησε στη θεσμοθέτηση πέντε βασικών αρχών για τους ηλικιωμένους με στόχο τη διασφάλιση της προτεραιότητας στη Τρίτη Ηλικία από τις Κυβερνήσεις του κόσμου. Η ανεξαρτησία, η ενεργή συμμετοχή των ηλικιωμένων στα κοινά, η δυνατότητα εκπλήρωσης των προσωπικών στόχων, η φροντίδα και η αξιοπρέπεια είναι αυτές οι αρχές.
Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκαν και τα Κ.Α.Π.Η που έχουν ως στόχο την τήρηση των πέντε αυτών βασικών αρχών, με κύριο έργο τη κοινωνικοποίηση, τη πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην υγεία και στην ενεργοποίηση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος μας στο μέτρο του δυνατού, είναι έτοιμος να υιοθετήσει νέες δράσεις για την ενίσχυση του αισθήματος της ανεξαρτησίας και της αυτάρκειας στις τάξεις των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας»

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ