Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Γιορτή κατά των εξαρτήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση από τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Στις 22 Ιουνίου τα Κέντρα Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών των Δήμων της Αττικής και του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών), 19 στο σύνολο, ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και προσκάλεσαν όλο το  πληθυσμό της Αττικής στην πλατεία Θησείου, απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Το μήνυμα τους ήταν: «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ –ΠΡΟΛΗΨΗ: ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, η Επιστημονική Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά Στην Ελλάδα, κ. Μαν. Τερζίδου, εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Κέντρων Πρόληψης , Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες κόσμου όλων των ηλικιών.
Οι καλεσμένοι είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν έκθεση φωτογραφίας, κουκλοθέατρο, κατασκευή κούκλας, καλλιτεχνικές κατασκευές, να χορέψουν σε αφρικανικούς ρυθμούς και κυρίως να ενημερωθούν για το έργο των Κέντρων Πρόληψης.
Τα Κέντρα Πρόληψης λειτουργούν ως σημεία αναφοράς στις τοπικές κοινότητες που δραστηριοποιούντα, καθώς παράγουν με συνέπεια , αξιοπιστία και διαρκή προσπάθεια σημαντικά θετικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης.
Συγκεκριμένα πραγματοποιούν δράσεις που απευθύνονται σε :
•Παιδιά και εφήβους με σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη τους , ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που συνδέονται με την φιλοσοφία της πρόληψης.
•Εκπαιδευτικούς με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα πρόληψης , την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου , καθώς και την υποστήριξή τους για τη εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στους μαθητές.
•Γονείς με στόχο την εκπαίδευση και την υποστήριξη τους για την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου καθώς και τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
•Κοινότητα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μέσα από ανοικτές εκδηλώσεις , ημερίδες και συνέδρια.
Και παρέχουν συμβουλευτική σε :
•Άτομα με ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα

Κέντρα Πρόληψης στην περιοχή μας υπάρχουν το “ΠΡΟΝΟΗ” στην Κηφισιά και η “Ίριδα” στη Νέα Ιωνία

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ