Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

‘Εμπρακτη στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα

Την αύξηση στις θέσεις νηπίων και βρεφών κατά 24% στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σε σχέση με πέρσι εξασφάλισαν οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αμαρουσίου, με αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης  κατά 10%. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007 -2013.

Για φέτος έχουν εγκριθεί 527 θέσεις νηπίων και βρεφών, έναντι 400 θέσεων της περσινής περιόδου. Η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την διετία 2011- 2013 είναι 3.334.950 ευρώ (1.667.475 για κάθε έτος), ενώ για την περίοδο 2010- 2011 ο Δήμος έλαβε 1.419.300 ευρώ. 
Στο ενημερωτικό δελτίο τπύπου που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρονται τα εξής: “Η θετική αυτή εξέλιξη είναι η συνέχεια της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας με την οποία περιβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου την εργαζόμενη μητέρα.
Με την αναβαθμισμένη λειτουργία των 14 Παιδικών Σταθμών, την καθιέρωση και διατήρηση πολύ χαμηλού κόστους στα τροφεία, καθώς και την απαλλαγή από τα τροφεία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει έμπρακτα τη Μαρουσιώτικη οικογένεια.           

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και την αύξηση στις θέσεις νηπίων και βρεφών, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρέχεται η δυνατότητα σε περισσότερες εργαζόμενες μητέρες δικαιούχους, να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, χωρίς την καταβολή τροφείων”. 
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Προσπαθούμε και αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα Εθνικό ή Ευρωπαϊκό προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Επιδιώξαμε από πέρσι και ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, και είμασταν από τους λίγους Δήμους, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να έχουν απαλλαγή από τα τροφεία. Για τη νέα περίοδο εξασφαλίσαμε την αύξηση της χρηματοδότησης με την αντίστοιχη αύξηση των θέσεων νηπίων και βρεφών, στηρίζοντας την κοινωνικά και οικονομικά ευαίσθητη εργαζόμενη μητέρα.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει  στην καθημερινότητά της την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, εμείς θα είμαστε δίπλα και θα στηρίζουμε τη Μαρουσιώτικη οικογένεια και ιδιαίτερα εκείνες που ανήκουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.»                   
Σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του Δήμου Αμαρουσίου (www.maroussi.gr), παρέχεται όλο το ενημερωτικό υλικό για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς και η φόρμα για τη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 11 Ιουλίου.       

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ