Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Περισσού

Δημοσιεύθηκε

στις

Αφιέρωμα στη Μάνα που αγωνίζεται

Μια πετυχημένη εκδήλωση με πολιτιστικό αλλά και πολιτικό περιεχόμενο προς τιμήν της Μάνας Αγωνίστριας διοργάνωσε πρόσφατα το ΚΑΠΗ Περισσού του Δήμου Νέας Ιωνίας στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Κολμανιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλης Πατσάκος εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ.
Όλοι συνεχάρησαν την πρωτοβουλία του ΚΑΠΗ να τιμήσει τη Μάνα που μέσα από πολλές δυσκολίες μεγαλώνει τα παιδιά της, αντιμετωπίζοντας έναν δρόμο με εμπόδια και η οποία δεν πρέπει να παραιτείται από την κοινωνική δράση, όπως σημείωσε στην ομιλία της η Κοινωνικής Λειτουργός του ΚΑΠΗ, κα Μαρία Ευαγγελάτου. “Γιατί”, όπως τόνισε, “κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα οι ζωγραφιές των παιδιών στο πανό της Ειρήνης. Εκεί ονειρεύονται έναν κόσμο στολισμένο με λουλούδια και τον ζωγραφίζουν”.
Συνεχίζοντας η κα Ευαγγελάτου είπε τα εξής: “Η εκδήλωση μας είναι αφιερωμένη: Πρώτον στις Παλαιστίνιες κρατούμενες στις Ισραηλινές φυλακές που αγωνίζονται για μια ελεύθερη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Δεύτερον στις μάνες της Εθνικής Αντίστασης που ξέρουν ότι δεν έκαναν λάθος, γιατί δεν είναι λάθος να θέλεις τα παιδιά σου να ζουν σε έναν κόσμο ειρηνικό που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Και τρίτον στην ομάδα γυναικών της Νέας Φιλαδέλφειας που έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μην ανοίξει οίκος ανοχής στην περιοχή τους γιατί η πορνεία είναι η τελειότερη έκφραση ανθρώπινης δουλείας…”.
Σύντομη ομιλία απηύθυνε και από το Τμήμα Παιδείας του ΠΑΜΕ ο δάσκαλος κ. Κατημερτζόγλου ο οποίος μίλησε για το “νέο σχολείο της αγοράς” που προωθεί η κυβέρνηση.
Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια και ποιήματα με τη χορωδία του ΚΑΠΗ ν να δείχνει την εικόνα της Μάνας μέσα από την ποίηση. Επίσης το δημοτικό τραγούδι “Του Νεκρού Αδελφού” παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικής παράστασης σε σκηνοθεσία και διανομή ρόλων από την κα Μαρία Αργυροπούλου.

Το σκηνικό ήταν φτιαγμένο από το μέλος του ΚΑΠΗ, κα Βασιλική Σαφάκα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ