Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν στη δράση του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οκτώ λαχανόκηποι σε

δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή δράση του Δήμου Αμαρουσίου για τη δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με τη συμμετοχή των μαθητών. Η δράση αποσκοπεί στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από τη σχολική ηλικία, καθώς και στην ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή.

Οι οκτώ λαχανόκηποι φυτεύτηκαν στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Σχολείων του 4ου , 6ου , 8ου, 3ου , 11ου ,15ου και 16ου  που πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για νέους».
Αφορμή για την υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε η μεγάλη απήχηση και ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδέχτηκαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου τη δημιουργία του πρώτου λαχανόκηπου, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.
Με έκδηλο το ενδιαφέρον των μαθητών να γνωρίσουν κάθε λεπτομέρεια για τα λαχανικά και τα βότανα, τα μέλη της Δ/σης Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου τα καθοδήγησαν πως να σπείρουν, να φυτέψουν, να ποτίσουν και να φροντίσουν τα φυτά τους.  Παράλληλα, τους μίλησαν για την ωφέλεια που έχουν τα λαχανικά και τα βότανα στην καθημερινή μας διατροφή.
Ο κ. Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος υπογράμμισε: « Οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας απέκτησαν το δικό τους λαχανόκηπο, την επιμέλεια και φροντίδα των οποίων θα έχουν οι ίδιοι  μαθητές. Το ενδιαφέρον με το οποίο οι μικροί μας φίλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.
Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους μας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η βιωματική εκπαίδευση είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Παράλληλα, μέσω της ενημέρωσης για την θρεπτική αξία των λαχανικών στοχεύουμε στην αλλαγή ορισμένων συνηθειών στη καθημερινή διατροφή των παιδιών μας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Με κάθε πρόσφορο μέσον θα υποστηρίζουμε τη νέα γενιά, παρέχοντας όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεται για μια ισορροπημένη ενήλικη ζωή».  Πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, επιτροπή από τη Δ/ση Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Πρασίνου θα βραβεύσουν τους τρεις καλύτερους λαχανόκηπους.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ