Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διανομή λαμπτήρων

εξοικονόμησης

ενέργειας στα σχολεία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η περιβαλλοντική δράση «Φωτίζουμε το Μέλλον» του Δήμου Αμαρουσίου κατά την πρώτη ημέρα παρουσίασής της στους περισσότερους από 350 μαθητές του 3ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Η ενέργεια, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με γνωστή εταιρία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης όσον αφορά στη χρήση οικιακών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πλαίσιο της δράσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης, κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συνεργασία τους σε αυτή την προσπάθεια και τους μίλησε με απλά λόγια για τα οφέλη της χρήσης νέας τεχνολογίας λαμπτήρων. «Όταν χρησιμοποιούμε τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας καταναλώνουμε 4-5 φορές λιγότερη ενέργεια από τις κοινές λάμπες πυρακτώσεως. Οι λάμπες αυτές έχουν διάρκεια ζωής 8-10 χρόνια, είναι φιλικές προς το κλίμα και μειώνουν σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντίθετα, οι κοινές λάμπες πυρακτώσεως έχουν το πολύ έναν χρόνο ζωής, η χρήση τους «φουσκώνει» το λογαριασμό της Δ.Ε.Η και επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα».
Η εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Λιάπη, με τη σειρά της, συνεχάρη το Δήμο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία, ευχαρίστησε για τη συνεργασία, και παρουσίασε στα παιδιά τα θετικά σημεία της ενέργειας αυτής, που στόχο έχει «όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον πλανήτη, συνειδητοποιώντας βιωματικά πόσο ωφέλιμα είναι τα προϊόντα χαμηλής ενέργειας» όπως είπε.
Οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των δασκάλων τους, καθ’ υπόδειξη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, έχουν ήδη συγκεντρώσει στα σχολεία λάμπες πυρακτώσεως από αυτές που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους. Η ενέργεια προβλέπει κάθε μαθητής να παραλάβει στη θέση της παλιάς λάμπας που έχει παραδώσει στο σχολείο του ένα νέο λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας, προσφορά της εταιρίας. Συνολικά θα διατεθούν 2.880 λαμπτήρες νέας τεχνολογίας στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Τους λαμπτήρες θα παραλάβουν οι γονείς των μικρών μαθητών αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση του σχολείου. Εν συνεχεία, ο Δήμος Αμαρουσίου θα παραλάβει όλες τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως που έχουν συγκεντρώσει οι μαθητές, και θα φροντίσει για την ασφαλή ανακύκλωσή τους.
Το πρόγραμμα για τη διανομή λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου με επισκέψεις αυτές τις ημέρες στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Παρόντες στην έναρξη της δράσης ήταν, επίσης, ο υπεύθυνος του προγράμματος και επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Παντελής Τσιτσιμπάσης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αλλά και οι εκπρόσωποι της χορηγού εταιρίας κα Λιάπη και κ. Αθανασόπουλος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ