Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μια γυναίκα με… “Φλόγα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Μαρία Τρυφωνίδου τίμησε

ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κας Ευτυχίας Γαϊτανά-Αποστολάκη, διεξήχθη πρόσφατα, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο κέντρο «Κένταυρος» που βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας βράβευσε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», κα Μαρία Τρυφωνίδου, για την πλούσια κοινωνική προσφορά της.
Τη Δήμαρχο προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Δια Βίου Μάθησης, κα Βάσω Αγαγιώτου, ενώ πριν την ομιλία της κα Τρυφωνίδου προηγήθηκε μία λεπτομερής αναφορά στο βιογραφικό της, από τη Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας, κα Νίκη Καβακοπούλου.
Η κα Γαϊτανά-Αποστολάκη στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:«Εμείς οι γυναίκες έχουμε το Θεό μέσα μας και τη δύναμη ν’ αλλάξουμε τον κόσμο σε πιο φωτεινό και χαρούμενο, με καλή διάθεση και όμορφα αισθήματα.
Και τώρα ήρθε η σειρά να αναφερθώ σε μια ιδιαίτερη γυναίκα, μία Φιλαδελφιώτισσα – την κα Τρυφωνίδου Μαρία – Πρόεδρο του σωματείου Φλόγα. Η δική μας βράβευση σήμερα ακολουθεί σημαντικές βραβεύσεις, όπως του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Δημοκρατίας, του Υπουργού Υγείας και πολλών σημαντικών φορέων.
Το 1982 η ίδρυση αυτού του σωματείου ήταν η αρχή για ένα σημαντικότατο κοινωνικό έργο και για παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις υπέρ της καλύτερης νοσηλείας και φροντίδας των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, της ψυχολογικής ενίσχυσης των οικογενειών τους και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Με γνώμονα την εθελοντική δουλειά και χωρίς ενίσχυση από το κράτος, αυτές οι γυναίκες του συλλόγου «Φλόγα» με Πρόεδρο την κα Τρυφωνίδου, πέτυχαν ένα μικρό θαύμα. Η κοινωνική αναγνώριση του έργου τους ήρθε με τα χρόνια, αλλά πρέπει συνεχώς να ενθαρρύνεται από όλους όσους μπορούμε».
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όπου μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν η πλειοψηφία των μελών της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Καθοριστική ως προς την επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης ήταν η συμβολή των χορηγών που προσέφεραν δωρεάν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ