Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ώρα μηδέν για την Εύα Καϊλή: «Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, τα έφερε ο σύντροφός της», λέει ο δικηγόρος της

Δημοσιεύθηκε

στις

Κρατούμενη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ενώ η ίδια έχει αγωνία για να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να τους πείσει ότι είναι αθώα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύμηνη παρακολούθηση όπου η κυρία Καϊλή δεν συμμετέχει πουθενά ενώ ανέφερε ακόμα ότι τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο… τα έφερε ο σύντροφός της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι τα χρήματα στις φωτογραφίες «είναι σοκαριστικά όπως τα βλέπουμε» ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα, ούτε ποιος τα έδωσε».

Αφού σημείωσε ότι συνομίλησε με την Εύα Καϊλή και μεταφέρει τις απόψεις, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι το συνολικό ποσό είναι από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, εκ των οποίων κρατούνται τέσσερις, μεταξύ των οποίων και η κα Καϊλή.

«Μου είπε ποτέ δεν έχω δωροδοκηθεί από το Κατάρ, αλλά και από κανέναν άλλο στη ζωή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτοντας ότι «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν έχουν καμία σχέση με την κα Καϊλή. Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα».

ο δικηγόρος της τόνισε ότι η θέση της κας Καϊλή είναι πως «Δεν είναι δικά της τα χρήματα», ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι «μέρος των χρημάτων που δείξατε στις φωτογραφίες ήταν και της κας Καϊλή. Αλλά δεν έμενε μόνη της. Εκεί ήταν και ο σύντροφός της και θα δώσει εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν εκεί τα χρήματα».

«Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφος της τα έβαλε. H κα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας στα σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα για το πως «φυτεύτηκαν» τα χρήματα στο σπίτι της αφού όπως ισχυρίζεται η ίδια δεν είναι δικά της.

«Μίλησα με την κα Καϊλή. Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο» επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος προσθέτοντας με νόημα ότι «την προέλευση θα την εξηγήσει ο σύντροφός της. Ένα μέρος των χρημάτων βρέθηκαν στον πατέρα της. Τα είχε δώσει ο σύντροφός της».

Φραντσέσκο Γκιόργκι, «τα έκανα όλα για τα χρήματα, που δεν είχα ανάγκη, ελευθερώστε την Καϊλή»

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» φέρεται να ανέφερε ο Φραντσέσκο Γκιόργκι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας του Βέλγου εισαγγελέα.

Ο Φραντσέσκο Γκιόργκι φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο Qatar Gate, καθώς ενώπιον των δικαστών των Βρυξελλών , ο Γκιόργκι παραδέχθηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και δήλωσε ότι λυπάται, ζητώντας να απελευθερωθεί η Εύα Καϊλή.

«Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να είπε ο Τζόρτζι, σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο Τζόρτζι προσπάθησε να υπερασπιστεί την Καϊλή, παρά τις φήμες ότι εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και τις αναφορές που τη θέλουν να αποδίδει σε εκείνον το φταίξιμο για όσα έχουν συμβεί.

Απ΄ο την πλευρά της, η εφημερίδα Corriere della Sera αποκάλυψε τη μεγάλη χρονική διάρκεια της συνομιλίας που είχε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τους Βέλγους ερευνητές.

Οι δηλώσεις του Ιταλού βοήθησαν τις Αρχές να βρουν την άκρη του νήματος είτε για την επέκταση των ερευνών είτε για την επιβεβαίωση των στοιχείων που είχαν συλλέξει μετά από αρκετούς μήνες άκρως απόρρητων ερευνών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Τζόρτζι πιθανότατα είπε πολλά στην κατάθεσή του το Σάββατο, δεδομένου ότι ο ανακριτής, αναγκάστηκε να αναβάλει τις άλλες ανακρίσεις.

Ο Τζόρτζι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος οργάνωσης που είχε επαφές με το Μαρόκο και με το Κατάρ και είχε στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο Ιταλός φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ότι ο Πιερ Αντόνι Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ