Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται»: Νέο αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τελικά τιμωρείται, δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα τον 21ο αιώνα, δεν έχουν θέση επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί» δήλωσε εμφατικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» του Πολεμικού Ναυτικού.

Νέο σαφές μήνυμα προς την Τουρκία εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – λίγες μόλις ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, όπου ζητήθηκε εκ νέου από την Αθήνα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου.

«Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν λαοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στις δηλώσεις του στην τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι είναι λάθος κάποιοι να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

5689450

Η πυραυλάκατος θα ταξιδεύει παντού την αλήθεια της ιστορίας, ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο σε μια ιερή αποστολή στην οποία θα ενταχθούν τρεις φρεγάτες Belh@rra και 4 ανανεωμένες ΜΕΚΟ. Το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό όπως και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale και τα αναβαθισμένα F-16 Viper όπως και ο Στρατός εκσυγχρονίζει με σχέδιο το δυναμικό του.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, παράλληλα, πως κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας – και ταυτόχρονα γέφυρα συννενόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας.

«Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη όσο και οι συμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ