Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 (Ε´ Ματθαίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Αττικής, και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλεβεστάτου Διακόνου π. Χαραλάμπους Στεφανίδη, εγγάμου κληρικού και πατρός δύο τέκνων, αποφοίτου του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως «Ηράκλειο Πολιτών» κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, και βασιζόμενος στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 8, 28 – 9,1), αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Ιερωσύνης καθώς και στα πνευματικά χαρίσματα του νέου Πρεσβυτέρου, τον οποίο και συμβούλευσε να πορεύεται με σύνεση, αυτοθυσία και ταπεινότητα, καταβάλλοντας όλες του τις δυνάμεις τόσο στην διακονία των συνανθρώπων του, όσο και για το καλό της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Χαράλαμπος, με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ