Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Φωτορεπορτάζ: “Αντίδοτο” στην πανδημία – Οι Δήμοι φόρεσαν τα γιορτινά τους και περνούν μήνυμα αισιοδοξίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η φετινή χρονιά ήταν αναμφισβήτητα μια από τις πιο “ατυχείς” της ιστορίας. Φυσικές και μη καταστροφές, διαμάχες και μια πανδημία να έχει αλλάξει μέσα σε έναν χρόνο περίπου όλο τον κόσμο, ενώ το 2020 έχει οριστεί ως το έτος που θα θέλουν οι περισσότεροι να ξεχάσουν.

Στο πλαίσιο αυτό και οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη φορά. Η πανδημία του Covid – 19 κατάφερε να μας κρατήσει “σε απόσταση” για αυτή τη πολυαναμενόμενη περίοδο, την κατεξοχήν στιγμή όπου συγγενείς και φίλοι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν. Εκτός αυτού, είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα περιοριστικά μέτρα πλήττουν σε μεγάλο βαθμό την αγορά με τους καταστηματάρχες να στολίζουν τις βιτρίνες και τα μαγαζιά, χωρίς όμως να μπορούν να υποδεχθούν κανένα, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες ημέρες.
Μέσα όμως σε όλη αυτή την αρνητικότητα της εποχής που διανύουμε, τα Χριστούγεννα είναι η στιγμή που πρέπει να θυμόμαστε αυτά που πραγματικά αξίζουν και να προσπαθούμε να βρούμε ξανά το χαμόγελό μας.
Και όπως σχεδόν κάθε νοικοκυριό φέτος σκέφτηκε να στολίσει νωρίτερα για να φτιάξει τη διάθεσή του, έτσι και οι πόλεις έχουν φορέσει και πάλι τα γιορτινά τους προκειμένου να αποτελέσουν έναν “φάρο” χαράς και ελπίδας. Ο Χ-τύπος “έκανε βόλτα” στα Βόρεια Προάστια και σας μεταφέρει το πνεύμα των γιορτών, όπως αποτυπώνεται στους δρόμους και τις γωνιές κάθε Δήμου, με δέντρα, φωτάκια, στολίδια, και πολλή φαντασία.

Νέα Ιωνία
Τα φετινά Χριστούγεννα ξεχωρίζουν στο Δήμο Νέας Ιωνίας, καθώς με μια μόνο περιήγηση στην πόλη θα βρει κανείς κάθε λογής στολισμό. Τα αστέρια φαίνεται να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο διακοσμώντας τόσο τα δέντρα στην πλατεία Σημηριώτη, όσο και τον ουρανό πάνω από τον πεζόδρομο της πόλης. Επιπλέον, μέσα από το αμάξι του ο καθένας μπορεί να διαβάσει γιορτινές ευχές και να θαυμάσει τα φωτισμένα δέντρα που βάζουν την πόλη στον πιο γιορτινό ρυθμό. Τέλος, “τα καλά του” έχει φορέσει και το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο είναι φωτισμένο με εορταστικές συνθέσεις φωτισμένες με εντυπωσιακό μπλε χρώμα.

Ηράκλειο Αττικής
Με την αγαπημένη μεγάλη κόκκινη χριστουγεννιάτικη μπάλα του υποδέχεται επισκέπτες και πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τις γιορτινές αυτές μέρες. Μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να φωτογραφηθούν μέσα στα φώτα παίρνοντας μια μικρή γεύση από τη μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ και η Λ. Ηρακλείου έχει φορέσει “τα καλά της”, για να υποδεχθεί το νέο έτος. Φυσικά, στον όλο στολισμό της πόλης προσθέτουν μεταξύ άλλων και τα φαναράκια που στολίζουν κάθε δρόμο και γωνιά χαρίζοντας μια χριστουγεννιάτικη “νότα” έξω από κάθε σπίτι.

Μεταμόρφωση
Στους ίδιους “ρυθμούς” με την περσινή χρονιά κινήθηκε και φέτος ο στολισμός από το Δήμο Μεταμόρφωσης. H πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος φωτίζεται για άλλη μια φορά από το μεγάλο αστέρι, ενώ το εντυπωσιακό δέντρο με τις μπλε μπάλες στολίζει για άλλη μια χρονιά την είσοδο της πόλης κάνοντας κάθε περαστικό να σταματήσει για να απαθανατίσει το θέαμα. Φυσικά, ο καθιερωμένος πια τάρανδος με το έλκηθρο στέκει επίσης για ακόμα μια φορά στην απέναντι πλευρά δίνοντας φως στην άδεια πλατεία, και ταυτόχρονα ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξαναγεμίσει.

Λυκόβρυση – Πεύκη
Σε ήπιους τόνους είναι στολισμένες φέτος οι γωνιές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Και στα δύο κέντρα των δημοτικών ενοτήτων θα βρει κανείς στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ η Λεωφόρος Ειρήνης “λάμπει” από την αρχή μέχρι το τέλος της. Εντυπωσιακή εικόνα βέβαια αποτελεί για μικρούς και μεγάλους το κεντρικό σημείο της Πεύκης όπου τα φωτάκια καθρεφτίζονται στα νερά από το συντριβάνι της πλατείας.

Κηφισιά
Η Κηφισιά αποτελούσε ανέκαθεν την ιδανικότερη επιλογή για χριστουγεννιάτικη βόλτα στα Βόρεια Προάστια. Αν και τα μαγαζιά επί της Κασσαβέτη φέτος δεν θα γεμίσουν από κόσμο και φωνές, ο Δήμος έχει φροντίσει να φέρει το πνεύμα των γιορτών με το στολισμό του. Τόσο η Κηφισιά, όσο και η Νέα Ερυθραία “φωτίστηκαν” με το άναμμα των δέντρων, τα οποία έδωσαν μια νότα χαράς στην πόλη σε μια στιγμή που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Τις εντυπώσεις κλέβει και η μεγάλη φάτνη που έχει τοποθετηθεί για προκειμένου να υπενθυμίζει την θρησκευτική πλευρά της γιορτής των Χριστουγέννων, αλλά και η πρωτότυπη σύνθεση “ταράνδων” που βρίσκεται “κρυμμένη” μέσα στην πόλη

Μαρούσι
Διαδικτυακά άναψε φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαρούσι στο πλαίσιο που επιτάσσουν τα περιοριστικά μέτρα έναντι της πανδημίας, χαρίζοντας όμως για ακόμα μια χρονιά τη γιορτινή αίσθηση σε πολίτες και περαστικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τιμητική τους φέτος είχαν τόσο το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, όσο και η Δημοτική Πινακοθήκη, καθώς σε μια μοναδική εκδήλωση με τη συνοδεία της ορχήστρα εγχόρδων νέων του Δημοτικού Ωδείου, φωτίστηκαν με χριστουγεννιάτικα χρώματα και ευχές συνθέτοντας ένα υπερθέαμα.

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα
Με τον πιο θεαματικό τρόπο υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε μια πρωτότυπη εκδήλωση ανάμματος του δέντρου, υπό τις μελωδίες της Π. Βουλγαράκη. Τα πυροτεχνήματα έδωσαν ακόμα περισσότερη λάμψη στο δέντρο, ενώ μέσα σε όλα ξεχωρίζει το τρενάκι – σκηνή του Δήμου που μας θυμίζει λίγο το δημοφιλές “Πολικό Εξπρές” και θα διασχίζει τις γειτονιές της πόλης δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους μέσω των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ