Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του πατέρα με τον 6χρονο Ράινερ στη Νορβηγία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ υποστηρίζει πως ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία, όπου φέρεται να βρίσκεται μετά την «κινηματογραφική» απαγωγή του το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Στη Νορβηγία φαίνεται πως βρίσκεται ο μικρός Ράινερ ενώ την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον 6χρονο που φέρεται να είναι από τη Νορβηγία.

Ο πατέρας του Ράινερ λέει πως οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και πως ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία.

Το παιδάκι φωτογραφίζεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και χαμογελάει στον μπαμπά του. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός Ράινερ παίζει με τα ξαδέρφια του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα που μίλησε στο Star το παιδί βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα.

Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Αποκαλύψεις για το σχέδιο αρπαγής του 6χρονου

Σημειώνεται πως το παιδί άρπαξε κουκουλοφόρος, ο οποίος βρέθηκε στην οικεία της μητέρας του με ένα νοικιασμένο λευκό βαν, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε σε κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού, όπως αποκαλύπτει και βίντεο – ντοκουμέντο.

Ο 6χρονος φέρεται να ταξίδεψε, στη συνέχεια, με την πτήση των 6:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη.

Έχει ενδιαφέρον πως το τελευταίο στίγμα των κινητών τηλεφώνων εντοπίστηκε στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στη Λαμία.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το παιδί είχε δηλωθεί στη λίστα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας με διαφορετικό όνομα, προκειμένου να περάσει απαρατήρητο κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο αεροδρόμιο.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, καθώς το ταξίδεψε με το όνομα Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

Η ΕΛΑΣ αναφέρει για το περιστατικό της αρπαγής τα εξής: «Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

»Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

»Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

»Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ