Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Τσουνάμι ανθρωπιάς στο Δήμο Ζωγράφου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών του Ζωγράφου στο κάλεσμα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, που έγινε από το Δήμο Ζωγράφου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και τους Προσκόπους Ζωγράφου, το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), την πλατεία Τερζάκη και την πλατεία Ελευθερίας.
Εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Ζωγράφου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσήλθαν και προσέφεραν είδη τροφίμων, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και καθαριότητας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Στη διαδικασία συλλογής συμμετείχαν δεκάδες εθελοντές και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, ενώ το παρών και στις τρεις πλατείες έδωσε διαδοχικά η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη. Τη γενική εποπτεία της διοργάνωσης είχε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ζωγράφου Λίντα Κέρλυ.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ποσότητες, ταξινομούνται και συσκευάζονται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Αθήνα και στα νησιά. Παράλληλα η συλλογή συνεχίζεται στο Ανταλλακτήριο Ρούχων του Δήμου Ζωγράφου (Θεοδάμαντος & Μαικήνα – Ιλίσια) από Τρίτη έως Πέμπτη 10.00 έως 13.00 και στην Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 1) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 έως 13.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ