Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Τα‭ ‬σημεία‭ ‬αναφοράς‭ ‬του‭ ‬Δήμου‭ ‬Νέας‭ ‬Ιωνίας‭ ‬Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Το διαδημοτικό αφιέρωμα του ΧΤΥΠΟΥ στα μνημεία των δήμων των βορείων προαστίων συνεχίζεται και σε αυτό το φύλλο επικεντρωνόμαστε στη ‬Νέα‭ ‬Ιωνία. Η Νέα Ιωνία είναι μια πόλη ‬βαθιά‭ ‬συνδεδεμένη‭ ‬με‭ ‬τον‭ ‬ελληνισμό‭ ‬της‭ ‬Μικράς‭ ‬Ασίας‭ ‬καθώς‭ ‬πρόσφυγές‭ ‬ήταν‭ ‬εκείνοι‭ ‬που‭ ‬ίδρυσαν‭ ‬την‭ ‬πόλη‭ ‬το‭ ‬1923,‭‬ κατοίκησαν‭ ‬τις‭ ‬γειτονιές‭ ‬της‭ ‬και‭ ‬δούλεψαν‭ ‬στα‭ ‬εργοστάσια‭ ‬της.‭
Διαβάστε στο φύλλο του Χτύπου  ‬‬ένα‭ ‬σύντομο‭ ‬ιστορικό‭ ‬της‭ ‬Νέας‭ ‬Ιωνίας‭ ‬και‭ ‬τους‭ ‬χώρους‭ ‬πολιτιστικής ‬κληρονομιάς‭ ‬όπως τους έχει καταγράψει διαδημοτική έρευνα την‭ ‬οποία‭ ‬και‭ ‬παρουσιάζει‭ η εφημερίδα κάθε εβδομάδα ‬στους‭ ‬αναγνώστες‭ ‬της.

*‬Πηγή ‬αποτέλεσε‭ ‬ο‭ ‬Σύνδεσμος‭ ‬Βιώσιμης‭ ‬Ανάπτυξης‭ ‬Πόλεων‭.

** H εν λόγω εργασία-έρευνα έγινε από το Σύνδεσμο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης στην Β.-Β.Α. Περιφέρεια Αττικής με τίτλο “Καταγραφή των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή των Δήμων-μελών του Συνδέσμου”.
Για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκαν πληθώρα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί-φιλόλογοι) και απαιτήθηκε πολύωρη εργασία συλλογής και τεκμηρίωσης στοιχείων (βιβλιογραφία, διαδίκτυο, επαφές με δήμους και φορείς). Στόχος ήταν η κατά το δυνατό πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη καταγραφή της της πολιτιστικής κληρονομιάς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ