Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σχολείο: «Κλείδωσε» το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου – Τι θα ισχύει

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεδομένο θεωρείται από την κυβέρνηση ότι τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να συνεδριάζει το μεσημέρι και τις αποφάσεις να ανακοινώνονται το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να παρθεί για τρεις λόγους, για ψυχολογικούς και παιδαγωγικούς λόγους προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα και για να μην υποστούν μια νέα ταλαιπωρία τα παιδιά, αλλά και επιδημιολογικούς καθώς θεωρείται ότι γίνεται καλύτερη επιτήρηση εντός του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες γίνεται γνωστό πως θα υπάρξει αυξημένος αριθμός τεστ στους μαθητές, αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως υπάρχει η πρόταση για την αύξηση του αριθμού των self test σε 3 την εβδομάδα αντί για 2 που ίσχυε μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ θα υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση των υπολοίπων μαθητών στην διαχείριση μετά από κρούσμα. Επίσης, δεν αποκλείεται τελικά να μην υπάρξει αλλαγή στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείνει ένα σχολικό τμήμα μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή.

Η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί σήμερα το μεσημέρι, μιας και στις 14:00 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας παρουσία των υπουργών Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με τους δύο υπουργούς να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις αμέσως μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ