Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον οργανισμό «Safe Water Sports»

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Safe Water Sports», κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του οργανισμού.

Μέσω του μνημονίου, τα δύο μέρη συμφωνούν ότι η ευρύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας στον χώρο των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, είναι σημαντικός παράγοντας για την μείωση των ατυχημάτων, την βελτίωση της ποιότητας των ζωής αυτών αλλά και την οικονομική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης του τουρισμού. Για την προώθηση της ασφάλειας των θαλάσσιων σπορ και μέσων αναψυχής, ξεκινάει μια σειρά από κοινές δράσεις οι οποίος περιλαμβάνουν:
1) Την από κοινού ανάπτυξη πρωτοβουλιών, δράσεων και ενεργειών που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση και προαγωγή της ασφάλειας στη θάλασσα τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής καθώς και στις λοιπές δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται στη θάλασσα.
2) Την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια τους στη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.
3) Την από κοινού υλοποίηση επιμορφωτικών – ενημερωτικών προγραμμάτων σε ενημερωτικές – εκπαιδευτικές δράσεις σε παραλίες, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών.
4) Την σήμανση δημόσιων χώρων (παραλίες, πλατείες) με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
5) Την συνεργασία στα social media / Internet για την προαγωγή των σκοπών του Safe Water Sports.
6) Την διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού προς τους δημότες.
7) Την συμμετοχή του Safe Water Sports σε εκδηλώσεις του Δήμου.
8) Την υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία της πόλης με στόχο την ενίσχυση και προαγωγή της ασφάλειας στη θάλασσα τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής καθώς και στις λοιπές δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται στη θάλασσα.
9) Την αναζήτηση κινήτρων προς όλους τους ναυταθλητικούς ομίλους και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με θαλάσσια αθλήματα εντός των ορίων του Δήμου για την απόκτηση πιστοποίηση ασφαλείας «TUV Austria Hellas Water Sports Certified Quality» σε συνεργασία με το Safe Water Sports.
Μετά την υπογραφή του μνημονίου συμφωνήθηκε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσουν συναντήσεις την εκπαιδευτική κοινότητα, τα ναυταθλητικά σωματεία και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες εντός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ