Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συμμαχία ανθρωπιάς για τα παιδιά των προσφύγων

Δημοσιεύθηκε

στις


Κοντά στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος “we care” για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιεί το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε,, τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στο πλαίσιο αυτής της «συμμαχίας ανθρωπιάς», πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκστρατεία πρόληψης – θεραπείας της Υγείας και εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών, παρουσία της Προέδρου του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, του αγγελιαφόρου του προγράμματος “we care” Σάκη Ρουβά, που σταθερά στηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν τα παιδιά, του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασσάβα, του Γενικού Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κώστα Δήμτσα, του Δημάρχου Γαλατσίου Γεώργιου Μαρκόπουλου, μελών της Δημοτικής Αρχής Γαλατσίου, αλλά και πλήθους εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Υπηρετώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος “we care” πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτική εξέταση από τους εθελοντές ιατρούς τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου, παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ έγινε και εμβολιασμός βρεφών, παιδιών και εφήβων έως 16 ετών στις περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο.

Γ. Πατούλης: Αυτοδιοίκηση και γιατροί στην πρώτη γραμμή
Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκστρατείας εμβολιασμού, προληπτικού ελέγχου και θεραπείας της Υγείας των παιδιών των προσφύγων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως αυτοδιοίκηση έχουμε βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, έχοντας από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε συνεργασία και με υγειονομικό προσωπικό του Ι.ΣΑ. Δεν θα μπορούσαμε ως τοπική αυτοδιοίκηση και ιατρική κοινότητα να απέχουμε από τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που έχει ως επίκεντρο τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για το σύνολο των παιδιών των προσφύγων και για όσο διάστημα συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές με στόχο κάθε προσφυγόπουλο να έχει καταγεγραμμένο το ιστορικό Υγείας στο προσωπικό του βιβλιάριο Υγείας. Συγχαίρουμε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εξέχουσα πρωτοβουλία και ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών που για ακόμη μια φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την «αλυσίδα αλληλεγγύης, προσφοράς και Υγείας» για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ