Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στο 4ο Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πεποίθηση πως μέσω των ΚΔΑΠ η Αυτοδιοίκηση επιτελεί μια από τις πιο σημαντικές αποστολές της προς τους πολίτες, που είναι η κοινωνική προσφορά προς το παιδί και την οικογένεια, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας 4ο Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων.

Το Συνέδριο με τίτλο «Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια» διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΕΚΔΑΠ Ε. Καραγιάννη. Παρόντες στις εργασίες ήταν μεταξύ άλλων ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΔΣ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, ο Ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Σ. Κυμπουρόπουλος, ο Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας, Γεώργιος Σταμάτης.

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να αναδείξουμε την Αττική σε Περιφέρεια Ανθρωπιάς»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε στις δράσεις στήριξης προς τον θεσμό από τότε που ήταν Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισημαίνοντας πως με τη συνεργασία του αξιόμαχου προσωπικού των Δομών «προσφέραμε – παρά τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας – υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες.

 

 

Υπηρεσίες που αποκτούν ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία, όταν αφορούν στη δημιουργική απασχόληση παιδιών με αναπηρία – θυμάμαι πάντα με συγκίνηση την ίδρυση του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ στο Μαρούσι στο πλαίσιο της προγραμματικής μας συνεργασίας με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, μέσα από την οποία δώσαμε σε δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση και αναπηρία τη δυνατότητα ανάπτυξης των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων».

«Με συντονισμένες δράσεις και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, μέσα από τη δράση της εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής παρέχει στήριξη σε δομές ΚΔΑΠ ΜΕΑ με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2,5 εκ. € ευρώ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας να αναδείξουμε την Αττική σε Περιφέρεια Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.

 

«Χρηματοδοτούμε 300 Δομές με 220 χιλιάδες ωφελούμενους»

Κλείνοντας σημείωσε: «Το κοινωνικό αποτύπωμα του έργου μας είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα, πάνω από 220 χιλιάδες είναι οι ωφελούμενοι συνάνθρωποί μας, μέσα από τη λειτουργία 300 δομών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, σε έναν κοινωνικό προϋπολογισμό που αξιοποιεί χρήματα του ΕΣΠΑ κι ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Με αυτούς τους ρυθμούς θα συνεχίσουμε και αυτό αποτελεί δέσμευση της διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά και προσωπικά δική μου. Γιατί, για όλους όσοι υπηρετούμε την κοινωνία μέσα από τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα παιδιά μας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαχωρισμούς.

Είμαι βέβαιος, ότι μέσα από τη συνεργασία μεταξύ κράτους, αυτοδιοίκησης και εργαζομένων, θα πετύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις τοπικές κοινωνίες, την αναβάθμιση των δομών βάσει των διεθνών καλών πρακτικών, αλλά και την ενίσχυσή τους με σύγχρονο εξοπλισμό και – το κυριότερο – εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ