Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στο διακρατικό πρόγραμμα “Orient 8” συμμετείχε ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη οι διήμερες εργασίες του 2ου Επιστημονικού Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από Διεθνές Ταμείο Ασύλου “Orient 8”, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, Mechelen του Βελγίου, Sala της Σουηδίας, του Καθολικού Πανεπιστημίου Βρυξελλών και της εταιρείας Στρατηγικών Μελετών ΒΕΥΟΝD ΤΗΕ ΗΟRIZON με έδρα τις Βρυξέλλες.

Την ευθύνη διοργάνωσης είχε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη οι εκπρόσωποι του οποίου συντόνισαν τις εργασίες από τις οποίες προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και εκτιμήσεις.

Το περιεχόμενο του έργου αφορά στον κοινωνικό προσανατολισμό και στην κοινωνική ένταξη των φιλοξενούμενων στη χώρα μας από τρίτες χώρες μέσα από την διαμόρφωση ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες για την εξυπηρέτηση τους, όπως, πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες απασχόλησης, δομές υγείας, εκπαίδευση, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού.

 

 

Ειδικότερα, εξειδικεύτηκε το περιεχόμενο της ψηφιακής εφαρμογής καθώς και ο τρόπος εκπαίδευσης των εθελοντών.

Σημειώνεται ότι η πιλοτική εφαρμογή του διακρατικού προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσω ενός μοντέλου κοινωνικής καθοδήγησης (mentoring).

Την έναρξη των εργασιών του διημέρου χαιρέτησαν, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ