Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στην πίτα των κρητικών σωματείων ο Παναγιώτης Μανούρης

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων παρέστη την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο Επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτης Μανούρης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πλοίο της ΑΝΕΚ που ήταν αγκυροβολημένο στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Ο δραστήριος πρόεδρος Μανώλης Πατεράκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας υποδέχτηκαν τους καλεσμένους σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση, καλωσορίζοντας τους και ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Μανούρης, παίρνοντας αφορμή από την έντονη πολιτιστική δράση της Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία των παραδόσεων και των εθίμων που διατηρεί ο κρητικός λαός, ενώ επισήμανε ότι «είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη τέτοιων Σωματείων από την Πολιτεία και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Μιλώντας και με την ιδιότητά του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Μανούρης αναφέρθηκε στην άριστη και ουσιαστική συνεργασία του Ιδρύματος με τις δημοτικές αρχές της Κρήτης για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που απευθύνονται στους πολίτες της. Στόχος των συνεργειών αυτών είναι η ενδυνάμωση του μορφωτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των πολιτών όλων των ηλικιών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος και την τοπική ανάπτυξη της Κρήτης.
Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο κ. Μανούρης ανακοίνωσε την υλοποίηση διημερίδας στο Ηράκλειο Κρήτης στις αρχές Μαρτίου με τίτλο «Meet Greece». Ο κ. Μανούρης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στόχος των συνεδρίων αυτών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία, είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων, η παροχή κινήτρων και καθοδήγησης για καινοτομία, η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και κυρίως η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας».
Τέλος προσκάλεσε τους παριστάμενους να παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας.

Η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικά συγκροτήματα κρητικών συλλόγων που χόρεψαν χορούς της Μεγαλονήσου, δημιουργώντας μια όμορφη, καθαρά κρητική ατμόσφαιρα, ενώ προσφέρθηκαν και πλούσια κεράσματα πάντα με τη γνωστή κρητική φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ