Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στέκι Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Tον πολυχώρο “ΣΤ.ΑΛ.Α” εγκαινίασε ο δημοτικός συνδυασμός  της Μεταμόρφωσης «Ανατροπή και Αλληλεγγύη». 

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης με την “Ανατροπή & Αλληλεγγύη”, κ. Δημήτρης Περιβολαράκης δήλωσε πως «για τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του τόπου που στέκονται δίπλα στον πολίτη είναι αυτονόητο πως ο αγώνας για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ρεύμα και νερό, ο αγώνας για την αναχαίτιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το δικαίωμα στην παιδεία και τον πολιτισμό είναι μονόδρομος».
Επιπλέον τονίστηκε πως η δημοτική μας κίνηση δεν έχει στόχο να καπελώσει τις ενέργειες αλληλεγγύης για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά στοχεύει να τις ενισχύσει «έτσι ώστε να στηριχθούν οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και περισσότερες σε αυτή νέα προσπάθεια που δεν σταματάει στις εκλογές». Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Μιχάλης Παπαευστρατίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βόρειας Αθήνας και η Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας.
Το ΣΤέκι ΑΛληλεγγύης & Ανατροπής (ΣΤ.ΑΛ.Α) είναι μία νέα δομή αλληλεγγύης στη Μεταμόρφωση. Πρόκειται για μία ιδέα της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση» η οποία αντί για εκλογικό κέντρο αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον πολυχώρο αλληλεγγύης.
Εκεί δημιουργούνται τα εξής τμήματα:
– Αποθήκη τροφίμων
– Ιματιοθήκη
– Ανταλλακτική βιβλιοθήκη
– Λογιστική υποστήριξη από αλληλέγγυους λογιστές
– Νομική υποστήριξη από αλληλέγγυους δικηγόρους
– Ψυχολογική υποστήριξη από αλληλέγγυους ψυχολόγους
– Πολιτιστική δημιουργία, προβολές, κοινωνικό ωδείο, κοινωνικό φροντιστήριο, συζητήσεις

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ