Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σοκαριστική αποκάλυψη από τον Μπραντ Πιτ: Παραδέχτηκε ότι πάσχει από προσωπαγνωσία

Δημοσιεύθηκε

στις

O αγαπημένος ηθοποιός, που είναι πλέον 58 ετών, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως πάσχει από προσωπαγνωσία – Τι προκαλεί η σπάνια ασθένεια

Ο Μπραντ Πιτ ανέφερε πρόσφατα λεπτομέρειες για την σπάνια πάθηση από την οποία ισχυρίζεται πως πάσχει, αν και δεν του έχει γίνει επίσημη διάγνωση.

Πρόκειται για την «προσωπαγνωσία», η οποία σχετίζεται με την αδυναμία αναγνώρισης προσώπων, που συνήθως επηρεάζει το άτομο για το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τη ζωή του.

Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν μέλη της οικογένειάς τους, τους συντρόφους ή τους φίλους, ενώ αντιμετωπίζουν τη συγκριμένη δυσκολία χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους για να αναγνωρίσουν τους ανθρώπους -όπως να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν ή το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Αν και ο Μπραντ Πιτ δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτό εδώ και χρόνια και μάλιστα.

Ο ηθοποίος σημείωσε πως φοβάται ότι άνθρωποι από το περιβάλλον του μπορεί να θεωρούν ότι είναι απόμακρος ή πως τους αποφεύγει, καθώς «κανείς δεν τον πιστεύει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ