Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

«Σε όλες τις «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» που ο πόνος χάραξε βαθιά τη ψυχή τους», της Μαρίας Κουρή

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Μαρίας Κουρή Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Χ-τύπο με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας του 2023 είναι αναμφίβολα ένας εορτασμός όπου τιμούμε τη γυναίκα και τον πολυδιάστατο ρόλο της, στη θέση της στην κοινωνία και την ανθρωπότητα. Γυναίκα μητέρα, αδελφή, θυγατέρα, φίλη, εκπαιδευτικό, επιστήμονα, πολιτικό, σύντροφο, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη ύπαρξη με τεράστια αποθέματα αγάπης και δύναμης.

Στο πέρασμά της ανά τους αιώνες η γυναίκα διέγραψε μία πορεία σκληρής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, αψηφώντας τις εκάστοτε πατριαρχικές κοινωνίες, ακολουθώντας τις φιλοδοξίες της, πέτυχε τη χειραφέτησή της και την ίση συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα και τους κλάδους. Διαδραμάτισε έναν σπουδαίο ρόλο καταφέρνοντας να καταρρίψει αποκλεισμούς της εποχής της και παρωχημένα στερεότυπα, φυλετικά πρότυπα και χάσματα αγεφύρωτα μεταξύ των δύο φύλων.

Η Γυναίκα με την ισχυρή της προσωπικότητα, την αντοχή της, την ευφυΐα, το θάρρος και την ευρυμάθειά της οραματίστηκε και πέτυχε έναν κόσμο ισότιμο και ελεύθερο για γνώση, επιστημονική αναγνώριση και καταξίωση. Η θέση της Γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία είναι πλέον αναγνωρισμένη και ενδυναμωμένη.

Στην εποχή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των ίσων ευκαιριών που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον μας, πιστεύω πολύ στις ξεχωριστές και μοναδικές δυνατότητες και δεξιότητες της Γυναίκας, η οποία είναι προικισμένη με μοναδικές αξίες, που την καθιστούν έναν σημαντικό σύμμαχο στην ουσιαστική πρόοδο και εξέλιξη της κοινωνίας μας. Ο κόσμος μας χρειάζεται το θάρρος της, τη φαντασία της, τη δυναμική του μυαλού και τo μεγαλείο της ψυχής της.

Με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πατρίδα μας, την εφετινή Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, αισθάνομαι την ανάγκη να την αφιερώσω σε όλες τις «ΓΥΝΑΙΚΕΣ» που ο πόνος χάραξε βαθιά τη ψυχή τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ