Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σε ισόβια και 11,5 χρόνια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν – Τόσο θα κάτσει στην φυλακή

Δημοσιεύθηκε

στις

Πόσα χρόνια είναι τα ισόβια συν 11,5 χρόνια στα οποία καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και τη θανάτωση του σκυλιού τους.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο της Αθήνας σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και ακόμα σε ποινές 10 ετών για τη θανάτωση του σκυλιού τους. Μαζί με τις ποινές που έλαβε για ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση και έπειτα από τις συγχωνεύσεις τους, η ποινή του έφτασε τα ισόβια συν 11,5 χρόνια.

Πόσα όμως είναι στην πραγματικότητα αυτά τα χρόνια; Ισόβια φυλάκιση πρακτικά δεν υφίσταται, με την έννοια δηλαδή ο καταδικασθείς να μείνει στη φυλακή για ολόκληρη τη ζωή του. «Ισόβια» η ανώτερη ποινή στην οποία μπορεί κανείς να καταδικαστεί, σημαίνει 16 χρόνια στη φυλακή. Η διαφορά τους είναι πως, ενώ οι υπόλοιπες ποινές επιδέχονται ελαφρύνσεων και μειώσεων ανάλογα με τη φυλακή ή τα μεροκάματα που κάνει κανείς εκεί, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των ισοβίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει οπωσδήποτε στη φυλακή για 16 χρόνια. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τα υπόλοιπα 11,5 στα οποία έχει καταδικαστεί, στα οποία θα παίξει ρόλο πχ αν μεταφερθεί σε αγροτικές φυλακές (κάποια στιγμή στο μέλλον) και αν εκεί θα κάνει μεροκάματα. Έτσι υπολογίζεται ότι για τα υπόλοιπα 11,5 χρόνια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα εκτίσει περίπου 4 με 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά θα εκτίσει περίπου 20 χρόνια. Σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν είναι 33 χρονών ενώ όταν βγει θα είναι πλέον 53 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ