Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ραγδαίες οι εξελίξεις στην Πάτρα.

Μοναδική ύποπτη στις υποθέσεις των θανάτων της 3χρονης Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας είναι η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, καθώς οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου καλούν την Ρούλα Πισπιρίγκου, να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη.

Πιο αναλυτικά, κλήση για να δώσει εξηγήσεις για ανθρωποκτονία για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της έλαβε η μητέρα τους η οποία είναι η μοναδική ύποπτη, με βάση τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των εισαγγελέων από την Ασφάλεια.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κλήση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη μητέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων,

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται ακόμα και εντός της εβδομάδας να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη για να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Η νέα δικογραφία, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της.

Παράλληλα, έκλεισε η έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία είναι ήδη κατηγορούμενη η μητέρα.

Η δικαστική λειτουργός ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Τα μέλη του Συμβουλίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ