Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ραντεβού… του χρόνου για τη Λέσχη Ανάγνωσης Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μικροί αναγνώστες της Λέσχης Ανάγνωσης 4-5 ετών, συναντήθηκαν για 5η και τελευταία φορά για την περίοδο 2022-2023, στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, την Τετάρτη 3/5/2023 το απόγευμα.

Με χαρά υποδέχθηκαν την Ηρακλειώτισσα πολυβραβευμένη  ζωγράφο – χαράκτρια – εικονογράφο – συγγραφέα Φωτεινή Στεφανίδη, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της εικονοβιβλίο «Το Κοτσύφι» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Το σκηνικό του βιβλίου είναι μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία και το σπίτι της συγγραφέως. Το βιβλίο μιλάει για ένα κοτσύφι, αρχές Φλεβάρη, που κάθεται σκεφτικό σε ένα κλαδί δέντρου και ένα παιδί που εμπνέεται και ζωγραφίζει από αυτό και το νοιάζεται και το αναζητά.  Τον επόμενο χρόνο, τον ίδιο μήνα, το κοτσύφι θα ξαναφανεί. Το παιδί έχει οικολογική συμπεριφορά και νοιάζεται για την τύχη του κοτσυφιού.

Είναι ένα βιβλίο χωρίς λόγια, όπου τα παιδιά δεν δεσμεύονται από κάποιο κείμενο, οπότε αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία τους, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, μέσα από ένα βίντεο, αναπηδούν σαν κινηματογραφική ταινία, οι εικόνες του και μπορεί καθένας να θυμηθεί δικές του εμπειρίες.

Μετά το τέλος της εικονιστικής αφήγησης, τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω σε καραβόπανο   «Το σπίτι μου στο Ηράκλειο» κτίζοντας έτσι μια πόλη. Στη συνέχεια με χαρτόνι κατασκεύασαν κοτσύφια και τα τοποθέτησαν μέσα στη δική τους πόλη, δημιουργώντας έναν πανέμορφο εικαστικό πίνακα.

Φεύγοντας γονείς και παιδιά αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα, ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και επέλεξαν βιβλία της αρεσκείας τους για δανεισμό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ