Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Ηλεκτρονική Πύλη για μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια πραγματική και πρωτοποριακή «Πύλη Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας» ανοίγει για τους νεαρούς Δημότες του ο Δήμος Καλλιθέας. Με το πρωτοποριακό και πρωτότυπο αυτό εγχείρημα και ξεκινώντας από το σύγχρονο σχολείο, ο Δήμος εγκαινιάζει ένα σύστημα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την εκλογή των Μαθητικών Συμβουλίων, όπως και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών για σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους μαθητές.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η επαφή των μαθητών με την εφαρμοσμένη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία των δημοκρατικών θεσμών, σε συνδυασμό με την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες. Σταδιακά, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα επεκταθεί και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, πέραν των σχολείων, για να υποστηρίξει τη μαζική διατύπωση γνώμης και τη συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο.
Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος στηρίζει στην πράξη τις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες νέων επιστημόνων, όπως είναι αυτή του φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Δημήτρη Τερζόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Καλλιθέας.

Η Ηλεκτρονική Πύλη του Δήμου Καλλιθέας θα ανοίξει σε ειδική εκδήλωση ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας (Σωκράτους 222 & Λυσικράτους).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ