Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών

Δημοσιεύθηκε

στις


Πρόσκληση στους γονείς σε συζήτηση για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών  του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας απευθύνει η διοίκηση του Δήμου. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 42).
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Βαγγέλης Κουμαριανός, αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί γονείς,
Από την αρχή του μήνα έχει ανακύψει το πρόβλημα ομαλής λειτουργίας των δημοτικών παιδικών Σταθμών Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας. Επειδή είναι απόλυτα κατανοητή και δικαιολογημένη η αγωνία των γονέων που έχουν ενταχθεί στους  5 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι επιβεβλημένο να σας ενημερώσω για το πρόβλημα που συναντήσαμε αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε από την 1η Σεπτέμβρη, ώστε να λειτουργήσουν το γρηγορότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο.
Οφείλω να σας εξηγήσω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μας έχει απασχολήσει  πριν από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής γι’αυτό και προειδοποιούσαμε για το πρόβλημα που θα προκύψει.
Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες είναι μεγάλη αφού οι 15 από τις 32 απαραίτητες θέσεις να καλύπτονται από την επιχορήγηση του προγράμματος ΕΣΠΑ ”Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”. Αλλά η έγκριση των θέσεων αυτών από την Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει. Ύστερα από συνεχείς επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία έχουμε την πληροφορία ότι η έγκριση των θέσεων θα δοθεί σύντομα, ώστε να γίνει άμεσα η προκήρυξη και η επιλογή των εργαζομένων που θα στελεχώσουν τους παιδικούς σταθμούς γύρω στα μέσα Οκτώβρη.
Όμως η έλλειψη αυτή ήταν αναμενόμενη και θα μπορούσε να καλυφθεί με την έγκαιρη πρόβλεψη δίμηνων συμβάσεων εργασίας. Αλλά αυτό δεν έγινε όταν έπρεπε. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν άμεσα και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
Με τα δεδομένα αυτά, η προσπάθεια μας είναι να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί τις επόμενες μέρες καλύπτοντας προσωρινά τις 190 από τις 250 θέσεις παιδιών. Κάθε παιδικός σταθμός ανάλογα με τις δυνατότητες του υποδέχεται τα παιδιά που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ένα μέρος από τα παιδιά που εντάσσονται από αιτήσεις εκτός ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα:
– ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας προσωρινά θα λειτουργήσει υποδεχόμενος 50 παιδιά.
– ο 2ος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας προσωρινά θα λειτουργήσει υποδεχόμενος 25 παιδιά.
– ο 3ος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας προσωρινά θα λειτουργήσει υποδεχόμενος 30 παιδιά.
– ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας προσωρινά θα λειτουργήσει υποδεχόμενος 60 παιδιά.
– ο 2ος Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας προσωρινά θα λειτουργήσει από την 15/09/2014 υποδεχόμενος 25 παιδιά.
Στην προσπάθεια να καλυφθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός παιδιών, οι εργαζόμενοι όλων των ειδικότήτων έχουν συμβάλλει καθοριστικά και οφείλω να τους ευχαριστήσω. Τέλος, επειδή εκφράζεται από κάποιους γονείς δυσαρέσκεια για το δίκαιο των κριτηρίων μοριοδότησης οφείλω να διευκρινίσω ότι τα κριτήρια επιλογής είχαν οριστεί για φέτος από την 15/05/2014 και θα ήταν απαράδεκτη οποιαδήποτε εκ των υστέρων αλλαγή τους. Βεβαίως, για την επόμενη χρονιά θα επανεξετάσουμε όλες τις δυνατότητες να βελτιωθεί το σύστημα μοριοδότησης.
Για να ενημερωθείτε αναλυτικά αλλά και για να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών σας προσκαλώ την Παρασκευή 12/09/2014 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ