Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

«Πορεία της Γαλιλαίας»: Ξεκίνησε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο η πρωτοποριακή δράση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην «Πορεία της Γαλιλαίας» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για μία νέα, πρωτοποριακή δράση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που θα διεξάγεται από φέτος και κάθε χρόνο με τη συνεργασία των οκτώ Δήμων της περιοχής.

Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, που είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και της διοργάνωσης της συμβολικής αυτής δράσης, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, μέλη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κληρικοί και πλήθος πιστών.

 

 

 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στους σκοπούς και στην ιδέα, καθώς και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η πρότυπη και μοναδική στη χώρα Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» που στηρίζει καρκινοπαθείς και πάσχοντες από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, έχει ήδη συμπληρώσει 12 και πλέον χρόνια ζωής. 12 χρόνια προσφέρει φροντίδα κατ’ οίκον, 11 χρόνια λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας και εδώ και 4,5 χρόνια διαθέτει και υπερσύγχρονο νοσηλευτικό Ξενώνα». Μίλησε για τους περίπου 6000 δωρητές και υποστηρικτές, για τους εθελοντές και για τις δράσεις ενώ υπογράμμισε τους στόχους της «Πορείας της Γαλιλαίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός εξήρε το πρωτοποριακό έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Νικολάου και δήλωσε σχετικά: «Συμμετέχουμε σήμερα σε μία δράση υψίστου συμβολισμού αλλά και ουσίας. Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης που συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ως Περιφέρεια Αττικής, με τον Περιφερειάρχη μας Γ. Πατούλη, στηρίζουμε όπου μπορούμε το θεάρεστο έργο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και ευχόμαστε να δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές και σε άλλες περιοχές».

Η εκδήλωση άρχισε από τον προαύλιο χώρο της Μονάδας στα Σπάτα, ενώ ακολούθησε σύντομη συμβολική πεζοπορία μέχρι το στάδιο, όπου και ολοκληρώθηκε με μία επίσης σύντομη εορταστική εκδήλωση.

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και θα διοργανωθούν από τους οκτώ Δήμους. Άρχισε από τα Σπάτα και τα επόμενα έτη θα πραγματοποιηθεί εκ περιτροπής σε όλους του Δήμους της περιοχής (Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ