Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Περιστέρι: Η βοήθεια που είχε ο 22χρονος Πακιστανός για να βγει απ’ τη χώρα και πώς φτάσαμε στη σύλληψη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως λεπτομέρειες για το πώς οι αρχές έφθασαν στον 22χρονο Πακιστανό, φερόμενο ως δολοφόνο της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, ποιοι τον βοήθησαν να βγει από τη χώρα.

Η 17χρονη Νικολέτα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και είχε παλέψει με τον δράστη, ο οποίος μετά από καβγά, την σκότωσε κλείνοντας το στόμα της με τα χέρια το στόμα και τη μύτη, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος σε αστυνομικούς.

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος, φέρεται να είπε ότι μάλωσε με το θύμα και τη σκότωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν σκόπευε να παραδοθεί και ότι σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό, κάτι που «σχεδόν» κατάφερε καθώς συνελήφθη αφού είχε περάσει στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 20χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι μάλωσαν με την κοπέλα και πάνω στον καβγά τής έκλεισε το στόμα και την μύτη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Aπό την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της 17χρονης οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα γιατί ήθελε να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού άρχισε όταν εντοπίστηκε το σήμα του κινητού του στην Βόρεια Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να θεωρούν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα βόρεια σύνορα, για αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες και τις αρχές των γειτονικών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάποια στιγμή ο 20χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε, ενώ είχε πάρει μαζί του και το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, τα οποία πέταξε στη Θεσσαλονίκη.

Όμως ήταν ήδη αργά γι’ αυτόν, καθώς οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.

Ο 20χρονος παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

«Υπήρξε βοήθεια και από άλλους παράτυπους μετανάστες στη χώρα μας. Άλλωστε και στο group στο οποίο συμμετείχε για να εξέλθει από τη χώρα μας ήταν ένα group παράνομων μεταναστών που ήρθαν στην χώρα μας και προορισμός του ήταν η βόρεια Ευρώπη» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ