Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Παρέμβαση της Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ. για το Πρόγραμμα “ΆΡΓΟΣ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δελτίο τύπου με θέμα την αποστολή και εμπορία αδέσποτων ζώων σε χώρες του εξωτερικού, κατά παράβαση της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, από ιδιώτες και φιλοζωικά σωματεία, η οποία και νομιμοποιείται με το σ-ν «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» δημοσίσευσε η Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Την 4/6/2021, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών απέρριψε ως ανυποστήρικτη την ασκηθείσα έφεση επί πρωτοδίκης απόφασης παράνομης διακίνησης, εμπορίας και κακοποίησης αδέσποτων ζώων. Πρωτόδικα, είχε επιβληθεί ποινή για τα ανωτέρω αδικήματα 18 μήνες φυλάκιση και 7.000 εύρω χρηματική ποινή σε κάθε κατηγορούμενη.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, οι καταδικαστικές αποφάσεις σε πρώτο βαθμό για παράνομη διακίνηση και εμπόρια αδέσποτων ζώων, οι οποίες εκδικάζονται σε β’ βαθμό τους επόμενους μήνες, οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις σε Κρήτη και Πάτρα για περιπτώσεις παράνομης διακίνησης και εμπορίας αδέσποτων ζώων οι οποίες εκδικάζονται τους επομένους μήνες, οι εν εξελίξει δικογραφίες που βρίσκονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης για τα ίδια αδικήματα αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα της δικαιοσύνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, μηδενικής ανοχής ως προς την αθρόα διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων, που λαμβάνει χώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πάρα το γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι το σ-ν «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» σκοπεύει στην προστασία των ζώων συντροφιάς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι βρίσκεται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η πραγματική στόχευση του πολυκερματισμού της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κόντρα στην Ευρωπαϊκή πρακτική αλλά και στις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ) και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την Υγεία των Ζώων, είναι η απενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι πληθώρα ρουσφετολογικών και φωτογραφικών διατάξεων του σ-ν, το οποίο συντάχθηκε από εξωθεσμικά κέντρα, επιχειρεί αφενός να αναθέσει την διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε ΜΚΟ και ιδιώτες και να νομιμοποιήσει την εμπορία αδέσποτων ζώων, αφετέρου δε να παρεμβεί σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Άξια επισήμανσης, και δηλωτική της πραγματικής στόχευσης, είναι η ανυπαρξία από το σ-ν των εφαρμοστικών μέτρων του ΕΚ576/2013 (ψηφιακή καταγραφή διαβατήριων και κυρωτικό σύστημα αναλογικό αποτελεσματικό και αποτρεπτικό ως προς την χορήγηση των διαβατήριων).

Πλέον είναι σχεδόν ευρέως αποδεκτό, ότι το σ-ν «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» δεν επιδέχεται διορθώσεως, διότι περιέχει σοβαρές δομικές αστοχίες και για αυτό τον λόγο αποτελεί μονόδρομος η απόσυρση του όπως και του Π-Δ που κατακερματίζει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Ως φορέας δηλούμε παρών και θα συμπράξουμε ενεργά με τους επιστημονικούς φορείς σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί η επιχειρούμενη άνευ όρων παράδοση της «προστασίας» των ζώων συντροφιάς σε οικονομικά συμφέροντα.”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ