Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Παγώνη: Πότε αναμένονται στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής «Κένταυρος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τόνισε οτι περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής “Κένταυρος”.

Για τον κορονοϊό, την αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων και την αυξημένη μεταδοτικότητα των νεότερων υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε η Ματίνα Παγώνη, στον ΑΝΤ1.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), ερωτηθείσα για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος», είπε πως «ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Δεν είναι θανατηφόρα, είναι όμως πολύ μεταδοτική είναι, οπότε χρειάζεται προσοχή».

«Εμείς περιμένουμε στην Ελλάδα σε περίπου σε 20 ημέρες τα πρώτα κρούσματα της υποπαραλλαγής “Κένταυρος”», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στην αυξημένη μεταδοτικότητα που έχουν τα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται και στα νέα κρούσματα.

Κάλεσε για ακόμη μια φορά όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ιδίως όπου υπάρχει συνωστισμός, προκειμένου να αποτραπεί μια νέα επιδείνωση της κατάστασης.

Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά πως «στην βαλίτσα για τις διακοπές μας, βάζουμε μαζί μάσκες και αντισηπτικά. Στα πανηγύρια πάμε, αλλά φοράμε μάσκα γιατί υπάρχει συνωστισμός και οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ