Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στο πλευρό των Γυναικών της Συρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στη βάση των αρχών της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών που πρεσβεύει η UNESCO, με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Συρία, στηρίζει το αγωνιώδες κάλεσμα των Γυναικών της Συρίας προς την παγκόσμια κοινότητα για παύση των εχθροπραξιών και τον σεβασμό των δικαιωμάτων στην ελευθερία και στην ειρήνη όσων διαβιούν στη Μεσοποταμία.

Στο αίτημα ειρήνης που στέλνουν με αποδέκτη κάθε πολίτη που αγαπά την ελευθερία, οι Γυναίκες της Συρίας ζητούν:

– το τέλος της εισβολής και της τούρκικης κατοχής στη βόρεια Συρία,
– τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την προστασία της ζωής του πληθυσμού στη βόρεια και ανατολική Συρία,
– την πρόληψη περαιτέρω εγκλημάτων πολέμου και εθνοκάθαρσης από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,
– τη δέσμευση για την καταδίκη όλων των εγκληματιών πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την παύση των πωλήσεων εξοπλισμών στην Τουρκία,
– τη θέσπιση οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας,
– την υιοθέτηση άμεσων μέτρων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Συρία με τη συμμετοχή και εκπροσώπηση όλων των διαφορετικών εθνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών κοινοτήτων.

Στηρίζοντας το αίτημα των Σύρων Γυναικών, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Η φρίκη και ο αποτροπιασμός του πολέμου, η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η κοινωνική αδικία εγείρουν στην παγκόσμια κοινότητα αισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και προβάλλουν την ευθύνη όλων μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να εναντιωθούμε στη νέα αυτή αγριότητα και καθολικά να στηρίξουμε το αίτημα των Γυναικών της Συρίας για αποκατάσταση της τάξης, της ασφαλείας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αμαθείς από τα διδάγματά της και συνάμα φανατικά προσηλωμένοι στη μανία του πολέμου. Όλοι οι πολίτες του κόσμου, με πρώτες τις γυναίκες, ας αντισταθούμε στη λαίλαπα του πολέμου, ας μην μείνουμε για άλλη μια φορά θεατές των εγκλημάτων που εκτυλίσσονται σε βάρος ενός ολόκληρου έθνους εάν θέλουμε να αποτρέψουμε μία νέα επέτειο γενοκτονίας από το καλεντάρι της ανθρώπινης μνήμης. Ας υπερασπίσουμε το δικαίωμα ενός λαού να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε κάθε γωνιά της γης, όλοι οι πολίτες ας ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές τις γυναικείες φωνές στη Συρία, ας τολμήσουμε να οραματιστούμε μία πανανθρώπινη πραγματικότητα ειρήνης, ασφάλειας και προστασίας των αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων, και ας εργαστούμε για να την οικοδομήσουμε».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ