Ελάτε στην παρέα μας

YouTube

Ο Χ-τύπος στα λαμπερά εγκαίνια της 68ης Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Αποκλειστικά ο Κ. Χατζηδάκης [Εικόνες & Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνοιξε τις πύλες της σε μια λαμπερή ανοιξιάτικη βραδιά η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Μικροί και μεγάλοι λάτρεις των φυτών και των λουλουδιών κατέφτασαν το βράδυ της Πέμπτης 28 Απριλίου στο Άλσος Κηφισιάς “Δημ. Ζωμόπουλος” για να απολαύσουν μια βόλτα ανάμεσα στους πράσινους πάγκους των παραγωγών και στους “Κήπους Ευεξίας” που αποτελούν την κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης, αλλά και να παρακολουθήσουν την λαμπερή τελετή των εγκαινίων που στιγματίστηκε από χαμόγελα και θετική ενέργεια.

 

 

 

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, και μια άκρως καλλιτεχνική εισαγωγή με ανοιξιάτικες μελωδίες, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Θωμάκος και ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής κ. Χ. Λαχανάς καλωσόρισαν καλεσμένους και κοινό στην 68η διοργάνωση του ιστορικού αυτού θεσμού με την υπόσχεση να διατηρηθεί ζωντανός για πολλά χρόνια ακόμη, και υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά τη στήριξή τους στους παραγωγούς, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που επιθυμούν να προσδώσουν στην πόλη.

 

Την κορδέλα έκοψε ο Γ. Γεωργαντάς

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “Η επιχειρηματική ανθοκομία είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της φυτικής παραγωγής της χώρας μας, με τις εξαγωγές να αυξάνονται, τα τελευταία χρόνια, ραγδαία” και ότι κατά την περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε την ανθοκομία, έμπρακτα, με 10 εκατ. ευρώ και προχώρησε στην προώθηση νέων τύπων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, ενώ έκανε λόγο για τις “ευεργετικές ιδιότητες” των φυτών στην ψυχολογία των πολιτών συνδέοντας έτσι την εισήγησή του και με το θέμα της φετινής έκθεσης.

 

 

 

 

Κ. Χατζηδάκης: “Μια Έκθεση που ομορφαίνει την Κηφισιά και την Αθήνα”

Το παρών έδωσαν ακόμη στην έκθεση κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης, αλλά και ο Υφυπουργός Υποδομών Μ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό με αναφορά στα έργα του Υπουργείου που αφορούν την Κηφισιά και ειδικότερα την επέκταση του δικτύου του ΗΣΑΠ αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του Άλσους.

 

 

Στο Χ-τύπο και το xtypos.gr μίλησε αποκλειστικά για την Έκθεση και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης αποτυπώνοντας τις σκέψεις του για τη φετινή διοργάνωση ως εξής: “Η Κηφισιά των αρχοντικών, η Κηφισιά των κήπων, η Κηφισιά των λουλουδιών, είναι παράλληλα και η Κηφισιά της Ανθοκομικής Έκθεσης. Η Ανθοκομική Έκθεση είναι σημείο αναφοράς εδώ και 68 χρόνια. Ο κορωνοϊός δεν μπόρεσε να τη σταματήσει. Η δραστηριότητα των παραγωγών που αυξάνεται όλο και περισσότερο, μαζί με τον ενθουσιασμό των κατοίκων από την άλλη πλευρά, είναι μια εγγύηση ότι και τα επόμενα χρόνια θα μπορούμε να βλέπουμε μια Έκθεση η οποία ομορφαίνει την Κηφισιά, ομορφαίνει την Αθήνα.”

Στο κλείσιμο ο ουρανός της Κηφισιάς γέμισε χρώματα από τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που πλημμύρισαν τον ουρανό.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε περισσότερα για τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση στο ρεπορτάζ του xtypos.gr ΕΔΩ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ