Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ο Χακάν Σουκούρ από ποδοσφαιρικός θρύλος έγινε οδηγός στην Uber λόγω Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ζωντανός θρύλος του τουρκικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται πλέον σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της εναντίωσης του στο καθεστώς του Ερνογάν.

Ο Σουκούρ είναι ενάντια στο καθεστώς του Τούρκου προέδρου και προσπάθησε να επιβιώσει στις ΗΠΑ κάνοντας διάφορες δουλειές. Αρχικά άνοιξε ένα καφέ, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Στη συνέχεια έγινε πωλητής βιβλίων και τώρα είναι οδηγός ταξί Uber, όπως είπε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο Σουκούρ κατηγόρησε τον Ερντογάν, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του πήρε όσα είχε, ενώ όταν άνοιξε το κατάστημα με καφέ, δεχόταν απειλές και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.

«Αρχίζω να εργάζομαι τώρα. Δεν μου έχει απομείνει τίποτα σε κανένα μέρος του κόσμου. Ο Ερντογάν με απέκλεισε από όλα, το δικαίωμά μου στην ελευθερία, το δικαίωμα μου να εκφράζω την άποψή μου ελεύθερα, το δικαίωμά μου στην εργασία. Το AKP (το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν) δεν ήταν τελικά αυτό που είχα σκεφτεί», είπε αρχικά και συνέχισε: «Με κάλεσε για να επωφεληθεί από τη δημοτικότητά μου. Τότε άρχισαν οι προστριβές. Έριχναν πέτρες στην μπουτίκ της συζύγου μου, παρενοχλούσαν τα παιδιά μου στον δρόμο, δεχόμουν απειλές μετά από κάθε δήλωση που έκανα… Όταν έφυγα, φυλάκισαν τον πατέρα μου και κατάσχεσαν όλη μου την περιουσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ