Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Ο Μέγας Εσπερινός Παναγίας Βηματάρισσας στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνις ημών Θεοτόκου, κατά την οποία τιμάται η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας», δωρεά τoυ Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντος Εφραίμ προς την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού τῆς Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, το οποίο στη συνέχεια τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Στην Ακολουθία παρέστησαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά για να τιμήσουν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της, η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.

 

 

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και στην συμβολή της στο έργο της σωτηρίας του κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και στα συχνά περιστατικά βίας που παρατηρούνται μεταξύ ενηλίκων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η βία δεν συνάδει με τη ζωή του Χριστιανού. Ο Χριστιανός σέβεται τη ζωή και δεν επιλέγει ούτε τη βία, ούτε το μίσος. Ο Χριστιανός επιλέγει την αγάπη και την μετάνοια, η οποία είναι το κλειδί όλων των δυσκολιών. Δεν είμαι εδώ για να κουνήσω το δάκτυλο σε κανέναν. Σε μετάνοια μόνο. Να μετανοήσουμε όλοι μας».
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το βράδυ της ιδίας ημέρας και ώρες 8:00μμ – 12:15πμ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει σε προσκύνηση στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ