Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Ο Θεός και το 1821»: Διαδικτυακή εκδήλωση από το Δήμο Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Ο Θεός και το 1821: Η σχέση της Χριστιανικής Πίστης με την Ελληνική Επανάσταση» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. και θα ζωντανά μέσω livestreaming στο κανάλι YouTube του Δήμου.

Στη συζήτηση την οποία θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η κ.Λίλη Θεοδώρου, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

  • κ.Ηλίας Οικονόμου, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Το θείο στον λόγο και την πράξη των Ελλήνων κατά την Εθνεγερσία».
  • κ.Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας, Εκδότης: «Οι ρίζες της Επανάστασης του’21».
  • κ.Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ.Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιά: «Η λαϊκή πρόσληψη του θείου στους Αγωνιστές».
  • π.Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, Προϊστάμενος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου & Υπ.Δρ.Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ: «Η συμβολή των Νεομαρτύρων στον Αγώνα του Έθνους».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ακόμη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Νίκος Καρυστινός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους πολίτες προς τους συμμετέχοντες, μέσω email που θα δοθεί την ώρα της συζήτησης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ